Roosens
maandag, 18 september 2017 21:01

VK Wakkerzeel - Remy Boys I: 1-1

 

Van ’t Werrek tot in ’t Schuurke werd er vorige week maar over één ding gepraat. De derby der derby’s, el classico! Het burenduel viel vroeg dit jaar en gezien de jongens van Wakkerzeel met een 0 op 6 hun start gemist hadden, waren ze extra gebrand op de overwinning.

Het zonnetje scheen en de akker van Wakkerzeel lag er verrassend goed bij. De ideale omstandigheden om Wakkerzeel over de knie te leggen, ware het niet dat Kris ‘ik ben al zenuwachtig van maandag’ Decoster door selectieproblemen al tot enkele verrassende keuzes gedwongen werd. Zo was het onder meer uitkijken naar het debuut van PC op de rechtsachter.

De volgende 11 kanaaljongens werden de wei ingestuurd: Creten; Dormaels, Gielen, Tom en PC; Christoph, Anthoon en Vrebosch; Piet, Thijs en Roosens. De reserven waren Joosten, Robbe en Forceville.

De ref floot de match op gang en de boys waren meteen bij de les. Ze zochten en vonden de ruimte op de flanken, maar het geluk ontbrak hen om echt gevaarlijk te zijn. Kris had zijn jongens laten trainen op hoekschoppen, maar ook op die manier lukte het niet om de Wakkerzeelse muur te slopen.

Wat absoluut vermeden moest worden, gebeurde dan toch. Na balverlies op het middenveld kwam de bal terecht bij een roodhemd, die het leer met een strakke knal tegen de touwen joeg. Mooi schot, maar een doemscenario voor de boys. Wakkerzeel kon nu haar geliefkoosde spel spelen, goed in blok, loeren op de counter en ondertussen het spel vertragen met kleine fouten, gezeur, opstootjes, …, alles waarvoor de supporters naar het stadion komen! Het moet gezegd, weinig ploegen die er beter in zijn. De eerste helft bracht dan ook weinig soelaas voor de boys. 

Met de rust werd er tactisch bijgestuurd. Robbe kwam in voor Anthoon en moest postvatten op de rechtsachter. PC schoof op zijn beurt naar het middenveld, met als doel zelf meer het spel te gaan maken. Roosens en Borgers wisselden van kant, zodat Piet zijn snelheid voluit kon inzetten tegen de tragere linksachter. Vooral deze flankwissel bleek een geniale zet, want Piet was werkelijk niet bij te houden. Met zijn snelheid en dribbels liet hij zijn tegenstander genadeloos achter en forceerde hij met een welgemikt schot de aansluitingstreffer. 1-1!

Wat toen volgde was heel wat minder fraai. Op minder dan 10 minuten tijd werd Piet twee keer neergemaaid. Bij de eerste schop werd er geel getrokken, bij de twee schop verliet een speler het veld, helaas niet de juiste. Borgers hinkte het veld af en werd vervangen door Joosten.

Na deze tegenvaller slaagden de boys er niet meer in om gevaarlijk te zijn. De afstanden werden te groot en er werd nog weinig gevoetbald. Het spel lag vaak stil, de gemoederen laaiden op en de onmacht en frustratie bij de spelers waren voelbaar tot in de kantine. Dat sommige spelers, in een poging om de aandacht van hun eigen wanprestatie af te leiden, de pas ingevallen Joosten begonnen viseren door bewust verwarrende aanwijzingen te geven, was bijzonder pijnlijk om te zien. Gelukkig kon hij later op de avond met een doelpunt bij de tweede ploeg zijn zelfvertrouwen herwinnen. 

maandag, 25 februari 2013 10:46

23/02/2013 Bareel Molenstede - Remy Boys I

Molenstede is gelegen in het uiterste noordoosten van de provincie Vlaams Brabant, bestuurlijk behorend tot de stad Diest, in de vallei van het Zwart water, tussen de akkers het Molenveld en de heuvelruggen Kalenberg, Blaasberg en Eikenberg.

Ze hebben er een voetbalploeg, die ook Molenstede noemt, straf.

En daar moesten wij, Boys, nu tegen spelen sie, in apocalyptische omstandigheden, de koude trotserend, het was werkelijk bar, zo bar dat er zich enkele hadden verslapen, enkelen waren een beetje gekwetst, enkele moesten zich onderweg ontdoen van de maaginhoud, stress voor zo een belangrijke match, weet je wel.

En neen, de scoutsfuif had hier niets mee te maken, niets, echt waar.

Het voetbalveld vinden was de moeilijkste opgave van de namiddag zou blijken, alsook de weg naar het net vinden in de eerste helft, later meer hierover.

Na talloze telefoontjes en sms’jes onderweg bleek het veld naast den Blaasberg, onder de Kalenberg en schuin tov den Eikenberg te liggen, en niet zoals gps-gewijs aangeduid onder den Eikenberg, naast het Zwarte water.

 

De startende boys :

Pablo op doel, van rechts naar links in defence : Ruben, Dieter, Fré en Domien.

Den driehoek : Farty, Maarten “Swings” Lamens en Jokke

Spitsen : Ray, Thijs en Samuel

De licht gekwetsten Fons en Robster mochten zich wakker houden op de bank.

Het veld lag er bevroren bij, maar goed bespeelbaar, het juiste schoeisel kiezen was een ware test.

Al snel rolde Samuel zijn rechterflank op en vond Thijs aan de tweede paal, de doelman lag in de weg, Ray kwam enkele keren goed naar binnen op zijn zware rechtse…, maar de rechtse was ni zwaar genoeg, Thijs en Jonas knutselden enkele knappe technische standjes bij mekaar, maar telkens was de afwerking niet goed,Sam knalde nog eens op de paal, Lamens kwam een 8-tal keer alleen voor doel, maar onze topscoorder van de trainingen had geen zin om de bal er in te schotten, twas te koud, het veld was te glad, de keeper was te goed, den bal botste slecht, nieje, tging ni.

Ondertussen was Farty iets te nonchalant geweest en hadden de Molenstedenaars een goal gemaakt na 1 kans, speciale sport toch, foebal.

Gelukkig deed Samuel nog eens waarom we hem gekocht hebben van grote buur Olympia, snelle vinnige actie op rechts, strakke lage voorzet en Molenstedenaar links achter trapte mooi in de hoek van zijn eigen doel, raar.

Een paar minuutjes later werd het plots 2-1 na slecht uitverdedigen bij de Boys, kans 2, goal 2, rust, ni goe.

In de kleedkamer werd toch eventjes gezegd dat het, ondanks de weersomstandigheden en oneerlijke verhouding kansen/doelpunten (2 op 2 en 1 op 19), nog kon.

De cliché’s verbaal op een hoop gooiend tijdens de rust, begonnen we super aan de tweede helft.

Ray was attent op een foutje van de keeper, Jonas scoorde prachtig na een pasje van Thijs en deze laatste werkte nog enig mooi af op pas van Jonas.

Het werd snel 2-5 na alweer een spijtende actie van Samuel, Thijs knalde heerlijk binnen.

Na wat minder goed schaatswerk van onze centrale schaatskampioen werd het nog 3-5, maar de overwinning aan de oevers van het Zwarte water kwam niet meer in het gedrang, ook al omdat Ruben, Dieter, Domien en Fré een uitstekende tweede helft speelden en Farty een betere balans/kadans vond in zijn snelheid van uitvoering, die lieve slaapkop toch.

Ruben viel nog uit na wat te hard willen bijten in de tegenstander, bloedend strijdend naar de overwinning dacht hij, ten koste van een voortandje, maar ach, er bestaan rietjes om dat gaatje op te vullen en uwe stella te consumeren. Big smile Ruben J!!

Nadat Pablo nog een goed schot keerde maakten Samuel nog een knappe solo-goal en scoorde Thijs zijn derde, nice!

Om het met de legendarische woorden van Michael Jordan in 1998 te zeggen : Repeat of the three-peat voor onze spits, proper.

 

3-7, toffe tweede helft boys!!

Trouwens, who the F*** is Volle Pot…?

Tot volgende week!

maandag, 11 februari 2013 22:08

09/02/2013 Remy Boys II - KG Heverlee 1-0

Zaterdag 9 februari 2013, de spanning is te snijden in de kleedkamer van onze blauw-rode helden. Vandaag komen immers de KG Heverlee-boys op bezoek, 10de in de stand en twee punten voorsprong op de thuisploeg. Ondanks de onverdiende verlieswedstrijden van afgelopen weken, dé kans om een gouden zaak te doen in derde klasse B.
Klimatologische omstandigheden: vettig Vormpeil: optimaal tot fantastisch Tactiek: tiki-taka
Doelman: Jakke de Nul Verdediging: Roel, Rico, Wikke en Kris Middenveld: Jos, Simon en Dré Aanval: Nico, Bram en Joren Wissels: Sam, Niels, Dries en Asan
Opmerkelijk tafereel voor de wedstrijd: het enige wat Wijgmaal zou verliezen die middag was de tos. Meteen na de aftrap werd duidelijk welke ploeg er zin in had. Reeds na 10 minuten had het 2-0 voor de Wijgmaalse leeuwen kunnen staan, maar spits Bram was jammer genoeg zijn tor-instinct thuis vergeten. Na een kwartier was het toch prijs: de pijlsnelle en goed gevolgde Nico kon - na een mooie reflex van de Heverlee goalie - de bal prachtig in doel werken, 1-0. De opgekomen supportersmassa ging uit de bol, het gat was geslagen, de toon was gezet. Na de openingstreffer straalde de thuisploeg maturiteit uit en kon alzo de match goed onder controle houden. Dit resulteerde in enkele halve kansen voor onze geweldige flankspelers Joren en Nico en onze technische dribbelkont Dré. Ook de bezoekers kwamen af en toe eens piepen, maar doelman Jakke de Nul lukte weer een fantastische partij. 1-0 was de stand bij de koffie.
De tweede helft volgde min of meer hetzelfde stramien als zijn voorganger. Sam, Dries en Asan kwamen in de plaats van Dré, Rico en Joren. Onze Tweede Ploeg controleerde de partij met fris en inspirerend voetbal. Occasioneel kwamen de bezoekers nog wat opzetten, maar telkens verkocht onze doelheld, ondanks een sporadisch haperende uittrap, een prachtige vertoning. Na het uur kwam Niels de regionen nog wat versterken. Langs Wijgmaalse kant konden eveneens enkele mooie kansen niet verzilverd worden. Het moet gezegd zijnde, de eerste overwinning van 2013 kwam nauwelijks in gevaar.

In een aardig gevuld stadion Maurice Steurs ging de eerste ploeg op zoek naar een nieuwe overwinning nadat vorige week hun reeks van vijf overwinningen tot een einde kwam. Het kunstgrasveld had enkele slachtoffers gemaakt en Gunther kon deze week niet rekenen op Thomas, Valcke en Brecht. Dankzij de succesvolle wintertransfers was het toch mogelijk een volwaardig elftal op te stellen.

De ploeg die aan de wedstrijd begon: Pablo in de goal, Tikke, PC, Robbe en Fre achteraan, Dieter en Maarten voor de verdediging, Thijs achter de spitsen, Ray op links, Jokke in de spits en Sam op rechts. Op de bank, drie jonge talenten Domien, Berten en Maarten. De laatste maakte zijn wederoptreden na een uitleenbeurt bij satelietclub Holsbeek, waar hij enkele jaren heeft kunnen rijpen. Afwachten of hij de overstap van derde naar eerste goed verteert.

Maar eerst een kleine rel voor de wedstrijd: wie wordt er kapitein nu Thomas afwezig is? De statuten werden er snel bijgehaald. Bestuursleden hebben voorrang, dan geldt anciënniteit... Maar in de kleine lettertjes stond dat de délégué uiteindelijk beslist. Bij de Remy Boys zijn we niet vies van een beetje nepotisme, dus bleef de band in de familie en stelde Karlien Fre aan als kapitein. Na wat gemor werd iedereen dan toch bereid gevonden om aan de wedstrijd te starten.

De thuisploeg startte wat moeizaam aan de wedstrijd met slordig uitvoetballen en veel balverlies. Net als de thuisploeg wat beter in zijn spel kwam, kwam ze 0-1 achter. De achterlijn stond niet helemaal juist bij een lange bal en de Kelbergse spits maakte gebruik van het beetje ruimte dat hierdoor vrijkwam om de bal droog in de haak te knallen.

De Remy Boys waren niet aangeslagen en begonnen wat meer druk te zetten. De wedstrijd lag veel stil dankzij het wat overijverige fluitwerk van de scheidsrechter, maar de thuisploeg probeerde door snelle spelhervattingen toch het tempo erin te houden. Op een van de vele vrijetrappen plaatste Dieter de bal mooi over de muur 1-1. Eerst werd nog een zuivere penalty om onduidelijke reden niet gegeven. Maar na een snelle uitbraak lukte Sam toch de 2-1 voor de rust.

Tijdens de rust voerde Gunther een aantal wijzigingen door: Jokke mocht gaan rusten, Thijs en Maarten schoven een rij op en Berten kwam voor de verdediging spelen. Iets later kwam Domien Ray vervangen op links. Kelberg speelde op buitenspel met verdedigers die opschoven tot bijna aan de middellijn. Zelfs de keeper kwam zeer hoog spelen. De Wijgmaalse aanval maakte gretig gebruik van de ruimte achter de verdediging en de bal ging meestal snel diep. Als Kelberg de bal had, werd deze centraal naar voor geknald. Dit leidde tot een snel heen en weer gaand spel door het centrum.

De Remy Boys waren de betere ploeg en Thijs maakte de 3-1 en de 4-1. Kelberg kwam nog terug tot 4-2 na een vrije trap die over de verdediging werd gestift. De Kelbergse spits werkte koel (en in buitenspel) de slechts tweede kans van Kelberg af.

Maarten kwam nog Tim vervangen voor zijn eerste speelminuten bij de Boys sinds lang. Onder luid aanmoedigen van de spionkop, maakte Thijs even later zijn hattrick volledig: 5-2. Jokke Steurs kan met zijn vreugde geen blijf en kruipt al vierend in de netten. Of kreeg hij een zetje? Dat kan natuurlijk ook in de altijd kolkende tribunes aan de vaart.

Een verdiende overwinning en hopelijk de start van een nieuwe reeks. Er kan weer naar boven gekeken worden met druk gespeculeer over play-off 1 een Europees spelen. Wie weet waar dit eindigt?

 

Na de blamage tegen Kaggevinne vroeg
het bestuur om een reactie tegen onze katholieke vrienden uit Scherpenheuvel.
De Remy Boys speelden voorlopig een zeer wisselvallig seizoen dat gekenmerkt
werd door goede prestaties tegen de topploegen, maar vooral door wanprestaties
tegen de zogenaamde mindere goden. Gelukkig stond met KWB Scherpenheuvel de
tweede uit de rangschikking op het menu en kon de voorzitter dus op beide oren
slapen. De trainer die had meer kopzorgen, want hij moest het zonder de
Doucet-broertjes weten te rooien. Geen eenvoudige opdracht als je weet dat de
broertjes in het verleden al werden vergeleken met de Laudrups, de De Boers, de
Neville's en zelfs met de De Keyzers van deze wereld. Beide heren hadden een
geweldig excuus, maar daar komen we later op terug.
Gunther moest dus wat schuiven en koos
voor de volgende elf: Pablo; Brecht, Robbe, Pieter, Fons; Tim, Valcke, Maarten;
Samuel, Jonas, Ray. Bram en Ruben namen plaats op de bank.
De Remy Boys begonnen goed aan de
match en lieten de bal het werk doen. Dit leverde enkele mooie combinaties op,
maar weinig doelgevaar. KWB Scherpenheuvel kon daar niet meteen veel tegenover
stellen, op enkele dribbels van hun vaardige spitsen na. Grootste kans voor de
Remy Boys was een onrechtstreekse vrije trap in het strafschopgebied van
Scherpenheuvel. De bal werd door Maarten richting netten gejaagd, maar vond
helaas Ray op z’n weg. Diezelfde Ray was zelf ook nog een paar keer gevaarlijk
op links, maar had pech bij de afwerking. De eerste helft kabbelde rustig op en
neer en de Remy Boys zaten duidelijk veel beter in de match dan de week ervoor
tegen Kaggevinne. Jammer genoeg moesten ze toch gaan rusten met een 0-1
achterstand. Een oerknal van een speler van Scherpenheuvel belandde recht
op het lichaam van Pablo, die moeite had om de bal te knellen. De spelers van
Scherpenheuvel waren beter gevolgd als de onze en één van hen legde bal rustig
binnen.
Bij de rust voerde Gunther één wissel
door: Jonas werd in de spits vervangen door Bram. De tweede helft werd op gang
gefloten en de Boys waren duidelijk iets te ontspannen uit de kleedkamer
gekomen, want Scherpenheuvel liet hen alle hoeken van het veld zien. De
bezoekers creëerden kans na kans, maar lieten na het af te maken. Het had na
een kwartier gerust 0-4 kunnen zijn, maar de bal wilde er niet in. Het was
duidelijk lang geleden dat de jongens uit Scherpenheuvel nog een kaarsje waren
gaan branden in de basiliek, want alsof de duivel ermee gemoeid was kregen ze
op korte tijd zelf twee doelpunten te slikken. Een oude voetbalwet zegt dat wie
zijn kansen niet afmaakt het deksel op de neus krijgt en zo geschiedde. Een
fenomenale Ray bracht met twee bijna identieke doelpunten zijn ploeg op
voorsprong. Tot twee maal toe dweilde hij zijn linkerflank af, kapte hij mooi
naar binnen zijn man voorbij en plaatste de bal heerlijk over de keeper in het
rechter zijnet. Ray speelt bevrijd sinds zijn verlossende doelpunt tegen Volle
Pot en lijkt dit jaar een patent te hebben op prachtige doelpunten.
Een andere wet in het voetbal zegt dat
de Remy Boys het dit jaar erg moeilijk hebben om een voorsprong vast te houden
en zo geschiedde het helaas ook. Scherpenheuvel herstelde zich van de klop en
begon ernstige druk te ontwikkelen. Het dribbelvaardige aanvalsduo dolde met de
verdediging en met resultaat. Een lange solo waarbij één van de spitsen drie
man oprolde op de achterlijn, werd mooi afgerond met een subtiel tikje naast
Pablo. 2-2! Het derde doelpunt van Scherpenheuvel viel niet veel later toen de
foute speler iets te veel ruimte kreeg en vanop 20 meter de bal perfect in de
winkelhaak trapte. Het moet gezegd, een prachtig doelpunt!
Gingen de Remy Boys weer een
voorsprong uit handen geven of hadden ze nog een reactie in huis? Gelukkig voor
alle supporters werd het tweede scenario bewaarheid. 5 minuten voor affluiten
liet Maarten op vrije trap de perfecte assist optekenen. Hij legde de bal mooi
achter de verdedigers recht op het hoofd van Bram die goed naar de grond kopte
en de keeper verschalkte. 3-3! Een felbevochten, maar verdiend punt voor de
Remy Boys!
De derde helft werd deze keer gespeeld
in Veerle-Laakdal! Frederic Doucet stapte in het huwelijksbootje en wij mochten
er bij zijn. Wat er zich die avond op de dansvloer afspeelde, was niet minder
dan ontroerend. Drie generaties Remy Boys lieten hun dansmoves bewonderen en
het moet gezegd, de oude garde danste de jonkies naar huis, van de boogiewoogies
van Jan tot de breakdance van clubicoon Jean Vandessel! Het is alvast bewezen
dat voetballen bij de Remy Boys garant staat voor levenslange flexibiliteit! Tot
slot, nogmaals proficiat Sieg en Fré!
maandag, 05 november 2012 20:44

2012/11/03 Remy Boys I - VP Korbeek-Dijle 4-3

Who the f*ck is Volle Pot!

Op 3 november jongstleden troffen de kanaaljongens uit Wijgmaal hun semi-professionele collega’s uit Korbeek-Dijle. De match begon alvast onder een slecht gesternte. Na een 1 op 15 lag het degradatiespook op de loer en werd hier en daar al gespeculeerd over een trainerswissel. Dat bestuurslid Wim Lercangé gespot werd aan de zijde van Hein Vanhaezebrouck deed de geruchtenmolen alleen maar harder draaien.

Om 15u45 trapte Volle Pot de match op gang onder ideale omstandigheden. De zon scheen en ondanks de hevige regenval van de voorbije dagen lag het veld er prima bij. Coach Gunter gaf het vertrouwen aan de jongens die op Allerheiligen van Wakkerzeel verloren en voerde slechts één wissel door.  Rocky Creten werd in doel vervangen door Pablo, die donderdag rust had gekregen met het oog op dit belangrijk duel.

De Boys begonnen goed aan de wedstrijd. Voor de match had de coach gehamerd op evenwicht, organisatie en tactische discipline en dit hadden de jongens goed in hun hoofd gestoken. Ze stonden goed en werden slechts sporadisch bedreigd door een afstandsschot of een zwakke kopbal. De eerste echte prik werd uitgedeeld door de Boys. Na een tiental minuten werd Jonas de 16 ingestuurd, hij gebruikte zijn snelheid en sterke lichaam om zijn man af te houden en kon slechts op foutieve wijze worden afgestopt door de keeper. Penalty! Het publiek scandeerde Pablo zijn naam en die ging zijn verantwoordelijkheid niet uit de weg. Met een krachtig, maar beheerst schot vond hij het net en zette hij de 1-0 op het bord!

Een blitsstart van de boys, maar helaas niet voor lang. Volle Pot, duidelijk verrast door de sterke start van de kanaaljongens, duwde het gaspedaal in en begon meer gevaar te creëren. Waar de eerste hoekschop nog naast werd gekopt, was het de tweede keer wel raak. Een bal die wordt doorgekopt aan de eerste paal, blijft hangen in de kleine baklijn en wordt binnengetrapt door een speler van VP. Een koude douche voor de boys, want hun snelle voorsprong wordt meteen teniet gedaan.

Meer zelfs, het momentum is nu helemaal gekeerd en de boys lopen op een zeer ongelukkige manier tegen een tweede treffer aan. Een van de potters knalt de bal vanop 40 meter in een grote boog over Pablo. Geniaal of toevalstreffer? Het verdict is zwaar: 1-2!

Het geloof in een stunt ebt langzaam weg, tranen rollen van de wangen bij de supporters, een gefrustreerde voorzitter eet zijn hoed op … maar net op het moment wanneer alles verloren lijkt, staat hij op, Crickie ‘El Capitan’ Valcke! Op onnavolgbare wijze slingert hij zijn lichaam voorbij zijn tegenstander en jaagt hij de bal vanop 20 meter onhoudbaar over de keeper. Het geloof keert terug! De supporters huilen, maar deze keer van ontroering bij het aanschouwen van zo’n schoonheid en de voorzitter haalt de restanten van zijn hoed uit de mond en zet hem weer fier op zijn hoofd!

De boys proberen de rust in te gaan met 2-2, maar het blijkt niet makkelijk om de vinnige potters af te houden zonder fouten. Net voor de rust haalt Fré zijn tegenstander neer net langs de lijn. Volle Pot dat al heel de match sterk is op stilstaande fases, neemt het geschenk in dank aan en zet de 2-3 op het bord. De bal wordt op het hoofd geschilderd van de kale kracht van VP en hij kopt mooi binnen. Ruststand 2-3!

De Boys gaan licht ontgoocheld rusten, maar niet verslagen. Iedereen voelt dat er meer in zat en is klaar om de strijd aan te gaan in de tweede helft. Gunter voert één wissel door, hij haalt Bram van het veld en zet Fast Feet Fonzie op 10. Een gouden wissel zo blijkt, want de boys krijgen meer voet aan de grond op het middenveld en zorgen meteen voor dreiging. Bij de tweede kans is het raak: Valcke stuurt met een mooi passje Jonas de diepte in, die glipt door de buitenspelval en plaats de bal rechts van de keeper in doel. 3-3! De supporters staan springend op de banken en kirren van plezier! Wat een wedstrijd, wat een spanning!

De Remy Boys spelen nu helemaal bevrijd en doen de volgevreten sterren van Volle Pot regelmatig pijn. Vooral de sterk spelende Samuel is met zijn dribbels een gesel voor de verdediging. Het mag dan ook niet verbazen dat hij in de 70e minuut aan de basis ligt van het mooiste doelpunt dat dit jaar al in het Stade Maurice Steurs te zien viel. Samuel krijgt de bal aangespeeld op de linkerflank, met een prachtige sleepbeweging passeert hij zijn tegenstander en met links werpt hij de bal meteen voor doel, waar Ray op ongezien wijze de bal langs de keeper kopt. Wie nu nog van ‘het paterke’ durft spreken, wordt voortaan onthaald op hoongelach! Ray zijn eerste treffer van het seizoen  is misschien wel de mooiste en belangrijkste uit zijn carrière!

Tussenstand 4-3 en nog 20 minuten te spelen! Volle Pot is ten einde raad en vergeet te voetballen. Ze gooien hun laatste man in de spits en beginnen de bal naar voren te pompen. Deze kick and rush tactiek brengt niet meteen veel resultaat op. De boys houden goed stand en winnen veel duels. Het noodlot slaat wel bijna toe wanneer de potters tien minuten voor tijd een strafschop krijgen. Het stadion houdt de adem in, maar Pablo houdt zijn ploeg eens te meer recht. Met een prachtige safe ranselt hij de bal uit zijn doel en houdt Volle Pot op 4-3. Even later laat Ruben nog na de match te beslissen, waardoor het nog even nagelbijten wordt, maar uiteindelijk boeken de boys een prachtige thuisoverwinning tegen Volle Pot, die voor het eerst dit seizoen verliezen. Al bij al een makkelijke overwinning tegen een ploeg die duidelijk te rade moet gaan bij zichzelf!

Wat zich daarna in en rondom de kantine afspeelde is niet minder dan een volksfeest te noemen! Hoewel sommige spelers na de match ook een verwarde indruk gaven. Zo dachten sommigen dat het over een oefenmatch ging en vroegen enkele spelers zich af wie Volle Pot eigenlijk was.

maandag, 15 oktober 2012 14:52

2012/10/13 Kelberg Schaffen - Remy BoysI 2-1

Om de druk van het bestuur en supporters en de twijfels binnen de spelersgroep na een (onverdiende?) 0 op 6  achter zich te kunnen laten, ging de eerste ploeg op zoek naar zijn derde overwinning van het seizoen. Kelberg Schaffen stond laatste in de stand en had zelfs nog maar 1x gescoord. Hoewel  sterkhouders Kenny en Maarten ontbraken, hadden de meeste spelers er een goed oog op. Terwijl de coach verloren reed in de Schaffense weiden, begon volgende ploeg aan de wedstrijd: Pablo; Thomas, Brecht, Robbe, Fre; Ray, Tim, Pieter, Bram R., Fons; Valcke. Ruben en Berten begonnen op de bank.

 

De Remy Boys begonnen goed aan de wedstrijd en dit resulteerde in enkele kleine kansjes. Na een kwartier ging de dreiging liggen en verwaterde de match letterlijk en figuurlijk. De regen maakte het veld moeilijk bespeelbaar en het voetbal waarop we een patent proberen te krijgen kwam er niet uit. Tikke zorgde voor een schaars hoogtepunt: met een prachtige “ik-bind-mijn-veter” schijnbeweging zet hij 2 spelers in de wind en drijft recht op het doel van de tegenstander af. Hij ziet de keeper wat uit zijn doel staan en mikt de bal met veel gevoel op de deklat. Wonderbaarlijk, een oude vos verliest zijn streken niet! Ray had nog een grote kans, maar deze werd op de doelman van Schaffen geknald.

 

De coach arriveerde tijdens de rust en dit inspireerde de ploeg voor enkele minuten: na doorkoppen van onze targetman Valcke, kwam de bal bij Ray die het overzicht goed bewaarde en de bal tot bij Bram speelde. Deze etaleerde zijn koelbloedigheid en technische superioriteit en plaatste de 0-1 proper in het doel. De rest van de wedstrijd is om heel snel te vergeten. Pablo, de beste Remy Boy op het veld, kon de spits van Schaffen na een 1 tegen 1 het scoren nog beletten, maar na een carambol belandt de bal toch in doel. Op het eerste zicht leek Thomas de bal nog net te kunnen keren, maar een bizar effect/doorschieten van de bal verhinderde dit: 1-1. We kregen nog enkele kansen via onder andere Fons (kreetje van Ray legt spel stil), Fre (kopbal op de lat) en Ruben (kopbal met stijlvolle, maar slecht gerichte knik), maar kwamen niet tot scoren toe. Met een deviatie van een gekraakt schot kregen we zelfs nog het deksel op de neus: 2-1.

 

Ondanks het matige spel hadden we toch kunnen winnen. Indien we wat zorgvuldiger met de kansen waren omgesprongen en mits meer concentratie, zat er zeker meer in. Na een 0 op 9 neemt de druk toe en moeten we er alles aan doen om volgende week de punten thuis te houden tegen nieuwkomer Nachtegaal Hulshout. 

maandag, 15 oktober 2012 13:27

13/10/2012 KG Heverlee - Remy Boys II 0-5

Zaterdag 13 oktober traden onze rood-blauwe helden aan in Sint Joris Weert tegen KG Heverlee. In tegenstelling tot de weergoden liet de beste tweede ploeg van het land het absoluut niet afweten. Al na een kwartier lukte Domien de 0-1 na een fraaie actie en een ongrijpbare pegel van buiten de 16. De boys waren alom tegenwoordig en speelden ronduit domi(e)nant. Na een half uur werd de score dan ook verdiend verdubbeld na een afgeweken bal, wederom met de sportieve groeten van Domien. Doorweken, maar vol vertrouwen werd een kwartiertje later in de koffie gedoken.

In de tweede helft was nauwelijks verschil in speloverwicht zichtbaar. Onder het goedkeurend oog van onze spionkop, onder leiding van Karlien en Bart, legden onze helden fantastisch éénrichtingsvoetbal op de mat. Onze verdediging met een uitmuntende kapitein Wikke, Sammeke, Ricardo en onze verbijsterende supersub Roel konden vanuit hun zetel makkelijk elkaars politieke inzichten verklaren, terwijl Jokke Imbie de score prachtig uitdiepte naar 0-3. Ook de hardwerkende linksmid van dienst, Bram, kon een goaltje meepikken. In de laatste minuten lukte de onvermijdelijke Domien een hattrick: 0-5. Een verdiende overwinning waarmee we in het klassement naar een mooie vijfde plaats klimmen. Proficiat Boys, u was weer geweldig!

zondag, 07 oktober 2012 11:36

2012/10/06 Remy Boys I - Shangai Leuven 2-3


De match tegen Shangai Leuven kondigde zich aan als een echte kraker.  Net als ons had Shangai met een 6 op 9 zijn start niet gemist en na drie speeldagen hadden ze maar liefst 17 keer gescoord. De spanning was dan ook te snijden in het Stade Maurice Steurs toen om 15u45 de match op gang werd getrapt.
Shangai begon sterk aan de match en eiste meteen het balbezit op. Hun technisch vaardige nummer 8 was de man van het matchbegin. Hij heerste op het middenveld en stuwde zijn ploeg naar voren. Veel doelgevaar leverde dit echter niet op. De Remy Boys stonden goed en gaven weinig ruimte vrij. Shangai dwong wel veel hoekschoppen af, maar die werden steevast opgevangen door Pablo of weggewerkt door een verdediger.
Ondanks het overwicht van Shangai kregen ook de Boys enkele kansen. In de 15e minuut werd een voorzet van Fre bijna binnengegleden door Valcke. 5 minuten later valt een afvallende bal voor de voeten van Bram. Hij schiet, maar iets te overhaast, over het doelhout. Shangai krijgt nog een vrijschop, maar deze wordt recht op Pablo getrapt.
Net wanneer iedereen denkt dat we de rust ingaan met een brilscore, loopt het toch mis. Een speler van Shangai legt aan van buiten de 16 meter, Fre gooit zich in de baan van de bal, maar devieert de bal helaas in eigen doel. Ruststand, 0-1.
Tijdens de rust voert Gunther één wissel door, Tim komt in de plaats van Fons. Thomas schuift een rij op en Tim neemt zijn plaats in op rechtsback.  
Gunther had zijn jongens tijdens de rust duidelijk op scherp gezet, want de Boys kwamen het sterkst uit de kleedkamer. Na vijf minuten krijgt Bram de bal mee op rechts, hij speelt naar binnen in de voet van Valcke, die zich mooi losmaakt van zijn man en de bal links in het hoekje naast de keeper plaats. Valcke scoort daarmee zijn tweede doelpunt in evenveel wedstrijden en laat de supporters kirren van plezier. Verchouffed sterk!
Het geluk was helaas van korte duur, want slechts twee minuten later komt Shangai weer op voorsprong.  Een lange bal wordt de baklijn in gegooid, Kenny kopt de bal door naar Pablo, maar net iets te kort.  Een snelle aanvaller van Shangai profiteert en kopt de bal nog over de onfortuinlijke Pablo.
Tussenstand 1-2, maar de Boys laten de moed niet zakken en blijven voetballen.  De druk wordt opgevoerd en de bal gaat goed rond, maar bij de laatste pass gaat het vaak mis. Veel voorzetten zijn net te kort of te lang, waardoor die ene grote kans lang uitblijft. Toch blijven de boys dreigen, onder andere met PC, die hard uithaalt uit de tweede lijn, maar net naast de paal. Even later duikt hij op aan de tweede paal, maar schiet de bal in het zijnet. Een tweede doelpunt kan niet uitblijven! In de 80e minuut wordt de bal mooi meegegeven op links, maar Bram schiet te zwak op de keeper. Hier had hij misschien beter de bal laten lopen voor Douce.
Maar niet getreurd, even later krijgt diezelfde Douce zijn moment de gloire! Vanop links werpt hij een welgemeten voorzet, in een prachtige Gausscurve, recht op het hoofd van Kenny die hard binnenknikt! Zelden een bal zo tergend traag over een keeper zien vliegen!

De boys worden beloond voor hun aanvalsdrift! Gerechtigheid is geschied, denkt men dan! Maar dit was niet op de man in het zwart gerekend. In de 95e minuut krijgt Shangai nog een vrije trap. De bal wordt de zestien meter in gepompt, recht op het hoofd van hun grote spits. Deze valt naar voor en grijpt naar zijn nek, ref oordeelt duwfout Robbe, penalty! Een zeer lichte penalty als je het ons vraagt, maar de bal ligt op de stip. De spits van Shangai trapt rustig binnen en bezegelt het pijnlijke lot van de kanaaljongens. 2-3, een zuur verlies voor de Remy Boys!
Volgende week staat de uitmatch tegen Schaffen op het programma. Schaffen staat momenteel laatste met 0 punten en kreeg al 21 doelpunten tegen. Een match die we absoluut moeten winnen, zodat we met een 9 op 15, nog steeds van een geslaagde start kunnen spreken!

Wedstrijdverslagen 1de ploeg

Wedstrijdverslagen 2de ploeg