Van Holm Jan

Peter

maandag, 09 maart 2020 07:58

Remyboys I - Astra Begijnendijk: 2-1

Heb zelf de match niet gezien maar ik wil jullie toch het kort en krachtige commentaar van jullie coach niet onthouden:

" Verloren op Astra, maar met zeer jonge ploeg. Fantastische mentaliteit en inzet gezien. Gevochten voor iedere meter en ieder duel. We verliezen maar ben echt fier op de boys. Trainer en spelers van Astra waren vol lof over onze inzet. Laatste 20' zelfs met 10 door blessure..."

 

maandag, 09 maart 2020 07:46

Baratee Neerijse - RemyboysII: 1-0

Peter schrijft:

Baratee Neerijse- Remy Boys: 1-0

Voor deze wedstrijd, gepeeld op kunstgras, hadden sommige spelers op advies van T2 aangepast schoeisel aangeschaft. Er werd voor de volgende opstelling gekozen:

Jan C in doel. Achteraan: Fre, Jan H, Jules en Ruben C. Centraal: Radja, Mette en Rukke. Jou Jou in de spits. A3 en Ignace op de flank. Op de bank: Whikes ,T2 en bestuurslid Douce.

We konden de tegenstander zeer goed opvangen, achteraan stond het goed. Het spel ging gelijk opgaand en enkele countermogelijkheden leverden wat gevaar. Rukke trapte enkele keren naar doel, zijn beste poging op buitenkant paal.

Tijdens de rust werd Fre vervangen door Whikes. Begin 2e helft lagen we onder druk en Jan hield ons recht na gevaarlijke uitbraken van Neerijse. We kwamen er niet zo goed meer uit.

Eén foutje achteraan en het stond 1-0. Even later wisselden we van tactiek en dat leverde meer druk naar voor op. Wel met het risico op tegenaanvallen maar deze werden allemaal onschadelijk gemaakt door Jan C. Whikes hield ook nog een bal van de lijn.

Het bleef bij 1-0 verlies. Volgende week dienen de punten thuis gehouden te worden.  

maandag, 02 maart 2020 10:31

Remyboys I - Leuven MD: 2-2

Met enige inspanning was ons plein toch watervrij -we hebben toch één dag sneeuw gezien in de winter van '19-'20 -  en bespeelbaar geraakt om toch op deze schrikkeldag te kunnen voetballen.

Leuven MD komt op bezoek en dan weet je al dat er zal gevoetbald worden.

Een vrij evenwichtige eerste helft met een mooie knal van Sam tegen de paal maar een even dikke kans wat later voor MD. Was er dan één of twee grote kansen voor Thijs? Zeker ene waar hij het weer al te mooi doen en toch nog eens uitkapte om zijn gouden rechter te kunnen gebruiken  en weg kans natuurlijk. Nu Sam duidelijk niet meer kan schitteren zoals vorig seizoen, zal hij toch al eens moeten kiezen voor efficiëntie als hij de 'gouden stier' wil verdienen dit jaar! Alleen nog een karatestamp op Wout genoteerd zelfs niet met geel bestraft. 

Sam kampt weer al een paar matchen met een lastige lies en moest al na een halfuur de strijd staken: Louis komt hem vervangen en heeft het trouwens heel goed gedaan. Voor de tweede helft  hadden we gelukkig nog wat wapens op de bank met Bert voor Sander, pas terug uit kwetsuur en nog een beetje last,  ook Mattias Martens (zelfs aan 70%!)komt ook invallen  . Hij krijgt 20' voor tijd een pas van Pirre of  Boris (ik weet het niet meer) straal door het midden, schudt op volle snelheid van zijn 70% een paar man af en knalt binnen. Enkele minuten later staan de bordjes echter weer in evenwicht. het laatste kwartier komt Jules nog een moegestreden Thijs vervangen.  De boys blijven er voor vechten en goed voetballen, Pirre stuurt van rechts een bal naar het centrum, Mattias pikt op en knalt op doel, de afgeweerde bal komt bij Boris die tikketakt naar Jules en die maakt zijn goal van de maand! 2-1 10' voor tijd, de hoop giert door de ploeg. Spijtig, één minuut voor tijd trekt Robbe aan de noodrem (tweede geel, dus rood), de vrijschop verdwijnt onder een voet, Victor ziet de bal totaal niet komen en onder luid gebrul van hun paar supporters staat het 2-2. 

Een goeie match gezien!

 

maandag, 02 maart 2020 09:45

Pakenhof Heverlee - Remyboys I: 2-1

Eerst dacht ik 'daar verspil ik zelfs geen kritisch woord aan' maar nu toch maar dat verfrommeld briefje terug uit de vuilbak opgevist want er is toch iets nuttigs over  na te vertellen. 

Punt een: voor beide ploegen maar heel weinig spelers beschikbaar. Dat zo iets kan met meer dan 60 ingeschreven spelers behoort tot de eigenaardigheden van deze generaties, in ons geval komt daarbovenop een resem gekwetsten, examens, krokus en nog een paar andere plagen van Egypte. Toch slaagde Kris er in een eerder min dan meer evenwichtig team samen te grabbelen vooral dankzij beschikbare jongeren. Victor in doel, Boyen, Pirre, Seppe en Roel achteraan, Willem, Joni en Boris in het midden, Sam, Wout en Marre vooraan. 

Na een kwartier geven we het zelf weg door twee keer zelf in de fout te gaan, de eerste een geloste bal van onze goalie en geen twee minuten later schiet de bal onder Seppe door en het staat 2-0. Geen kwaad woord trouwens over deze twee die al hun meerwaarde bewezen hebben. 

Punt twee: we maken na een twintig minuten in de tweede helft toch een doelpunt maar dat wordt ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. 5' voor tijd schotelt Boris nog een mooie pas naar Pirre die kan scoren.

Punt drie: chapeau voor de bereidheid van heel wat spelers om de tweede ploeg te helpen depanneren waar ook heel wat spelers te kort waren. Spijtig geneog is het ook tegen De Zoenk niet gelukt om punten te pakken. 

zondag, 23 februari 2020 23:10

Bruggenhof Betekom -Remy Boys II 2-4

Het was een belangrijke uitgestelde match: de week ervoor totaal onnodig verloren tegen De Zoenk, een lichtpuntje met een gelijkspel tegen Meerbeek, maar het was al van eind november vorig jaar geleden dat we nog eens konden winnen. In de ranking kwamen we zo stilaan gevaarlijk dicht bij de staartploegpositie, zeker als je kijkt hoeveel inhaalmatchen de ploegen na ons nog te goed hebben. Met 19 punten staan we voorlopig toch iets veiliger  maar opletten is de boodschap.

Peter en kris konden rekenen op een elite-elftal: Victor in de goal, Bert, Seppe, Lukas en Joujou voorwaar erbij als verdediger, Matyas Boyen, Joni en Louis middenveld, Wout was daar ook veel te vinden, vooraan een hele rappe Sam en een iets minder rappe maar hard werkende Ignace.

Na een kwartier bewees Wout al dat hij een mooie voorzet van Joni kon binnenkoppen ,0-1, maar dat was het zo wat voor de eerste helft. De hele match moest er trouwens zwaar rekening gehouden worden met een ongenadige wind. 5' na rust was het weer eens genieten van een' Sam's moment', gelukkig moest hij er emaar een paar letterlijk in de wind zetten omdat Joni zo slim was  om richting linkerpaal te spurten en ook een paar verdedigers zo meetrok, Sam schiet binnekant paal en het staat 0-2 . Uit voorzorg ruimt Sam zijn plaats op het veld dan in voor een zeer verdienstelijke Jules.  Halfweg is het de beurt aan Wout die zich doorzet vanop links, voorbij enkele mannen waaronder de keeper moet slalommen, uiteindelijk rechts van de goal belandt. Hij levert daar in bij Jules die met  een mooie assist Ignace  bedient die binnenkopt: 0-3!

Dan denk je match gespeeld, maar 10' voor tijd vliegt een bal mede door de wind vanop links gekruist over Victor en enkele minuten later wordt Victor nog eens verrast door een dwarrelende bal uit vrijschop en het staat plots 2-3. Wij al denken 'het zal toch niet waar zijn zeker?

Gelukkig hebben we nog een Matyas Boyen om ons op de valreep weliswaar uit ons lijden te verlossen met een 4e goal.

Naast de zoete smaak van een overwinning heb ik vooral genoten van een goed draaiende tweede ploeg waar iedereen zich aan mekaar optrekt. 

zondag, 23 februari 2020 22:51

SK De Zoenk - Remyboys II 1-0

Een match om vlug te vergeten,

zondag, 09 februari 2020 16:33

Remyboys II - Liefhebbers Meerbeek: 2-2

Iedereen herinnerde zich nog wel het gelijkspel 4-4 op Meerbeek als hun beste match van het seizoen. Komt daar bovenop dat Peter met een sterk elftal kon aantreden met een drietal gasten erbij, om ze niet te noemen: nieuwkomer Willem (welkom, meer dan welkom), Thijs en terug-van-out-geweest Stef die een adrenalinestoot hebben toegediend aan de hele ploeg.

Peters ploeg: Jakke in doel, Ruben C; Stef, Bert en Roel als berlijnse muur, midden met Niko Radja en Seppe, voorste flanken met Joujou en Thijs en stormram Willem in punt.

  Na een dik kwartier kon hun keeper een shot van Thijs maar amper keren en een alerte Willem kon binnenschieten (loon naar werken dus voor beiden).

 Maar aie, aie, nog voor rust konden de Meerbekenaars twee keer tegenscoren, niet voor niets dus hebben ze in de rangschikking dubbel zoveel punten als wij. 

Toch bewezen de boys dat ze het woord 'versagen' niet kennen en hebben ze de tweede helft blijven vechen. De beloning kwam een kwartier voor tijd met een mooi staaltje voetbal: Prachtpas van Radja naar tweede paal, goedgerichte kopstoot van Thijs naar het centrum voor de goal en een aanstormende Bert kopt binnen. De rest is l'histoire se répète, gelijkspel dat aanvoelt alss een overwinning. 

zondag, 09 februari 2020 16:00

Remyboys I - Shangai Leuven: 2-1

Ere wie ere toekomt, de Shangaiboys hebben het onze boys, vooral het eerste halfuur, knap lastig gemaakt. Maar dat verklaart meteen dat 'die van ons' vanaf het begin hun beste kunnen hebben ingezet.

Krisses boys waren: Victor terug van even out, verdedigd door Lukas(K), Matyas, Robbe en een multi-inzetbare Milan, midden Marre, Joni en Boris, Wout , Mattias en Sam als afwerkers.

Het nieuwjaarsdiner van de vorige avond hadden de boys blijkbaar goed verteerd. Je kan al beter voetballen maar toch gingen de Shangai-lezen met de de eerste goal lopen na een kwartier. Toch duurde het tot het halfuur eer Mattias een gemeten pas van Sam (gelukkig hersteld van blessure) kon gelijkmaken. Voor de rust heb ik alleen nog een vrijschop van Matyas, na fout op Mattias, genoteerd: was wel goed gericht maar toch een paar meter te hoog. 

De tweede helft heeft Kris wel alles op alles moeten zetten met een man op man verdediging om de lang uitblijvende overwinning veilig te stellen. De assist kwam van captain Lukas, Wout lokt twee (volgens hem misschien wel drie) verdedigers en hun keeper weg van voor de goal en Marre kan een van zijn gemakkelijkste goalen van het seizoen binnentrappen. Maar iedereen, de vervangers van het laatste kwartier inbegrepen, Seppe, Stef en Joujou, hebben er voor gevochten. Vandaar dat de coach oordeelt dat de hele groep de titel van 'man van de match'verdient . Voor mij mag dat iedere week zo zijn!

maandag, 03 februari 2020 17:16

FC Supers - Remyboys I: 1-3

Spijtig genoeg geen verslag want de match niet gezien, wel gezien dat peter coach van dienst was en misschien wel zelf iets wil brouwen?

Wel weet ik van hem dat Thijs al kon scoren in de eerste helft, Joni heeft zijn zoveelste penalty binnengetrapt - het was blijkbaar nipt? - en toch een nietgekwetstjongtalent Marre heeft gezorgd voor de 0-3. Spijtig voor Jan C want Supers hebben nog een eerredder gescoord.  

dinsdag, 21 januari 2020 06:36

Remy Boys I - KWB Scherpenheuvel: 5-0

Forfaitcijfers qua uitslag maar echt geen forfaitmatch, het was een match met mooi voetbal, ook al omdat de KWBmannen het toelieten met weinig druk op de bal, maar voor ons de supporters was het  genieten geblazenl 

Jakke nog eens in doel, Lukas (K), Boyen en Robbe om onheil te voorkomen, Boris, Joni, Mattias M en Iason (al na 5' uitgevallen, Seppe kwam hem vervangen) zorgden voor de aanvoer - en hoe! - Milan, Thijs en Wout konden afwerken "zo fris als konijnen op het plein"

Na 20' de kat uit de boom te kijken begon het festival van de boys met goalen om de 10': eerst twee keer Milan, t, hoewel de balkontrole van Milan er mocht zijn, en dan Boris, alle drie op assist van meesteraanbrenger Joni.

Op een haar na werd het echter nog bijna 3-1 voor de rust met een bal tegen de paal. Ook Milan met een sputterende hamstring moest zich dan laten vervangen door Jan H.

De druk blijft konstant hoog:  Thijs plaatst een vrijschop juist naast , en ook zijn tweede enkele minuten later scheert nu wel de paal maar ook aan de verkeerde kant. Vlak voor rust krijgt hun kapitein het even echt op zijn heupen en keilt Mattias M bijna de vaart in. 

De tweede helft werd opgesierd door een prachtige'thijsfase': met korte stapjes en crochetjes 2 à 3 man in de wind ergens aan de achtzerlijn op een paar meter van hun goal, afgewerkt met een beheerst opwippertje naar Joni aan de tweede paal die maar hezeft binnen te koppen. Ik - en hijzelf waarschijnlijk ook niet - wist niet dat hij het nog kon! Of hij tot dat soort frivool spel geïnsprireerd werd doordat Sofie en dochter Louise juist ervoor de supportersbank watren komen versterken zullen we nooit weten. Dat was dus de 4-0. Halfweg werd Mattias M nog eens onderuitgehaald in het strafschopgebied - hij kan er natuurlijk ook niets aan doen dat hij de laatste weken in bloedvorm is en daardoor dikwijls gepakt wordt... en nog iets: wie kent er het geheim van zijn looptechniek? - . Als beloning zet Joni de penalty nog om, einduitslag 5-0.

Toch enige ongerustheid over de groeiende gekwetstenbank vooral bij de jongere generatie:Iason, Milan, Sander,Lucas C, Sam. Met de wens van Shakespeare: (ambition) players schould be made of sterner stuff.

Pagina 1 van 9

Wedstrijdverslagen 1de ploeg

Wedstrijdverslagen 2de ploeg