maandag, 20 november 2017 22:45

Remy Boys II - SKN Winge: 5-1

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Remy Boys II – SKN Winge: 5-1

Ook na de derde en laatste speeldag van de maand november prijken de Remy Boys nog steeds bovenaan de rangschikking van derde nationale. Door twee Wijgmaalse draws op een rij kwam de concurrentie de voorbije weken wel stevig opzetten. Hoog tijd om terug aan te knopen met de zoete smaak der overwinning. En er bestaat hietoe geen betere gelegenheid dan een thuismatch van de ongeslagen leider tegen de trooste- want zegeloze laatste. Deze vijftien ronkende (bij)namen kregen één duidelijke opdracht mee: winne tegen winge - Magic Frie; Stocks, Wikkel, B.H. Pekes; Radja, Forcevillo en the Fox; Peejee, Joujou en Ray. Op de bank Roel, Ruben, Jonas G. en Michiel. Volk genoeg dus om de profileringsdrang van de trainer enigszins te temperen.

Onderschatten – in de ontkennende, gebiedende wijs dan – moet zaterdag rond lunchtijd zowat het meest gebezigde voetbalcliché in Wijgmaal en omstreken zijn geweest. Ondanks alle goed raad begon de thuisploeg uitermate slap aan de partij. In het openingskwartier raakte de Remys Boys nauwelijks een bal, ze kwamen overal te laat en lieten zich simpel wegzetten in de duels. Onmogelijk om uit te maken wie hier nu bovenaan en wie onderaan het klassement posteerde. Het vertrouwen van de hekkensluiter groeide zienderogen en tot overmaat van ramp was het bij hun eerste, echte kans meteen raak. Een vrije trap, miscommunicatie achterin en een centrale Winger die ongedekt en onhoudbaar mocht binnen knikken: 0-1.

Was het de titelstress? Een totale offday? Toch onderschatting dan of nog iets helemaal anders? Joost(en) mag het weten. Gelukkig was deze situatie dit seizoen voor Winge al even ongewoon als voor Wijgmaal. Ze kropen achteruit en lieten het initiatief aan de Remy Boys. Pas na een halfuur begonnen die daar eindelijk iets mee aan te vangen. PJ toonde de weg op zijn rechterflank en vond na één van zijn vele rushes Ray aan de eerste paal. Vanuit een scherpe hoek schoot deze op de keeper, maar Jonas was goed gevolgd en legde kalm binnen: 1-1! Nog voor de rust zetten de leiders de scheve situatie recht. Joujou stuurde met een subtiel balletje Ray diep, die niet aarzelde en de 2-1 op het scorebord markeerde.

Opluchting alom in de kleedkamer. Iedereen besefte dat de gevleide voorsprong zo snel mogelijk verder uitgediept diende te worden. Thomas wisselde twee keer bij de rust: Roel voor Peter en Ruben voor Maarten. In die tweede helft kwamen de Boys niet meer echt in de problemen. Ray mocht na een dik kwartier spelen alleen richting de doelmond en kon de zege veilig stellen: 3-1! Daarna componeerden de twee laatste invallers nog een aantrekkelijk slotakkoord. Michiel (ingevallen voor Joujou) rolde de linkerflank op en besloot op de paal. PJ was uitstekend gevolgd en kon met de ogen dicht zijn debuutgoal van het seizoen vieren: 4-1. Voor Jonas Gilles (ingevallen voor zijn voornaamgenoot) werd het nog mooier. Hij kon op aangeven van Ray van buiten de zestien aanleggen. Mooi in het hoekje en zijn debuutgoal voor de club: 5-1.

En Winge dan, vraagt u? Zij voetbalden wel aardig mee, maar waren mede dankzij onze sterke verdediging en doelwachter Frie nauwelijks nog echt gevaarlijk. Één laatste wapenfeit willen we u niet onthouden. Ei zo na bekroonde Bram VDS zijn sterke wedstrijd met een wereldgoal. Dat ging ongeveer zo. Op een hoekschop van PJ zweefde hij hoog boven de grasmat uit, raakte het leer met een perfecte volley, maar moest vrede nemen met een resultaat op en niet in de winkelhaak. Hij kan nu twee weken lang dromen over hoe die paar centimeters verschil tegen ‘zijn’ Rotselaar’ wel precies in hun plooi zullen vallen. Want op 2 december zetten de Remy Boys tegen VVS van VDS hun queeste onverstoord verder.

 

© Ray

Additional Info

  • Uitslag: 5-1
  • Doelpuntenmakers: Ray (x2), Jonas DV, Jonas G. en PJ
  • Man van de match: Bram VDS
  • Datum: zaterdag, 18 november 2017
Read 11969 times Last modified on woensdag, 06 december 2017 20:04

Wedstrijdverslagen 1de ploeg

Wedstrijdverslagen 2de ploeg