maandag, 13 november 2017 06:42

Sparta Tremelo - Remy Boys I: 4-5

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Met deze  duur bevochte zege ligt de weg naar de top weer open voor de boys. Wat een match!

Aan de aftrap, bijna al onze sterren: Thijs the killer en Matthias (in grote vorm) vooraan, dan een middenveld die naam waardig, Piet B, Jonas Imbi, Jan Swing, bijgestaan door  Christof en Robbe, achteraan Janneke Henderix, Pieter Coppens (reus tegen reus) en Matthias D. Gelukkig nam Lukas weer de verantwoordelijkheid als goalie, je moet het maar willen doen!   Dieter moest het laten afweten met een enkelblessure, Tom is nog herstellende en Lucifer Sam had blijkbaar ook een probleem. Op de bank: sterkhouders Mich, Tijs en PJ.

We wisten natuurlijk dat die mannen Astra op eigen veld naar huis gespeeld hadden met maar liefst0-3.  Beide ploegen begonnen vrij gretig maar na 10’ kon Jan S de bal naar Thijs koppen en dan weet je het,de 0-1 stond op het bord  (op die vroege goald heeft Thijs stilaan een patent). Nog geen 5’ later , op voorzet van Thijs weer kassa, nu van Matthias die weer in supervorm zit, idem dito nog geen kwartier later, weer op voorzet van Thijs, kon Matthias nog eens scoren: 0-3. De hele rits steeds luidruchtiger supporters , aangevuurd door de machtige kreten van Gonda , konden hun ongeloof amper de baas. Nog voor de rust kreeg ons  enthousiasme  wel een serieuze domper want na een misser achterin , kon hun meest gevreesde zwarte parel koel afmaken 1-3 , kort erna gevolgd door een ongelukkige penalty 2-3 en aan de rust stonden we weer met de voeten op de grond. Wel mag gezegd dat de scheids ook een beslissende rol speelde: een duidelijke strafschop op Thijs niet gefloten, evenmin een rode kaart elleboogslag in het gezicht van Pieter, het werd stilaan een potige wedstrijd .

Mich kwam Imbi vervangen, maar dat kon niet direct het tij doen keren. De gevreesde ellende kwam er al na een kwartier in de tweede helft, op 5’ kantelde de match helemaal, de Spartanen kwamen eerst terug naar 3-3 en dan zelfs op voorsprong 4-3. De spanning bij coach en supporters gierde door de kelen. Tijs kwam dan ook Jan H vervangen (berematch janneke!). Er kwam nog een rare fase waar hun coach een liefdesscene opvoerde door plat op de buik de matchbal te liggen kussen.  Maar het mooiste moest nog komen, niet voor niets dragen we de leeuw in ons vaandel. Op minuut 80 krijgen we uiteindelijk toch een penalty, Jan S treft de linkerpaal, gelukkig kan Thijs de bal snel recupereren op rechts, terug Jan S bedienen en hopsafaldera de 4-4 op het bord. En dan de climax, de catharsis, het orgelpunt, 5 minuten voor tijd weeral een bedrijvige Thijs (man van de match voor mij!) die een paar man in de wind zet, doorgaat op rechts en dan aan de verste paal  precies Jan Swingi bedient die met rechts dé goal van de match onhoudbaar binnen legt, delirium tremens bij spelers, coach en onze  supporters: 4-5. Kris moest dan alleen nog zijn longen uitschreeuwen om de jongens over de laatste 5 minuten heen te tillen want die mannen creëerden nog een paar kansen en PJ kon nog invallen voor Piet.

De mindere noten zoals de scheids in een off-day  zeker de eerste helft, de vier elleboogstoten op Coppens, en toch onze 5 gele kaarten, konden echter de pret niet bederven . Wat een match, wat een inzet, we zullen nog veel plezier beleven. De pizza-beloning volgende donderdag komt er aan!

Additional Info

  • Uitslag: 4-5
  • Doelpuntenmakers: Thijs, Mathias (x2), Jan S. (x2)
  • Man van de match: Thijs
  • Datum: zaterdag, 11 november 2017
Read 9960 times Last modified on maandag, 13 november 2017 06:45
Van Holm Jan

Peter

Wedstrijdverslagen 1de ploeg

Wedstrijdverslagen 2de ploeg