maandag, 18 september 2017 21:01

VK Wakkerzeel - Remy Boys I: 1-1

Written by 
Rate this item
(0 votes)

 

Van ’t Werrek tot in ’t Schuurke werd er vorige week maar over één ding gepraat. De derby der derby’s, el classico! Het burenduel viel vroeg dit jaar en gezien de jongens van Wakkerzeel met een 0 op 6 hun start gemist hadden, waren ze extra gebrand op de overwinning.

Het zonnetje scheen en de akker van Wakkerzeel lag er verrassend goed bij. De ideale omstandigheden om Wakkerzeel over de knie te leggen, ware het niet dat Kris ‘ik ben al zenuwachtig van maandag’ Decoster door selectieproblemen al tot enkele verrassende keuzes gedwongen werd. Zo was het onder meer uitkijken naar het debuut van PC op de rechtsachter.

De volgende 11 kanaaljongens werden de wei ingestuurd: Creten; Dormaels, Gielen, Tom en PC; Christoph, Anthoon en Vrebosch; Piet, Thijs en Roosens. De reserven waren Joosten, Robbe en Forceville.

De ref floot de match op gang en de boys waren meteen bij de les. Ze zochten en vonden de ruimte op de flanken, maar het geluk ontbrak hen om echt gevaarlijk te zijn. Kris had zijn jongens laten trainen op hoekschoppen, maar ook op die manier lukte het niet om de Wakkerzeelse muur te slopen.

Wat absoluut vermeden moest worden, gebeurde dan toch. Na balverlies op het middenveld kwam de bal terecht bij een roodhemd, die het leer met een strakke knal tegen de touwen joeg. Mooi schot, maar een doemscenario voor de boys. Wakkerzeel kon nu haar geliefkoosde spel spelen, goed in blok, loeren op de counter en ondertussen het spel vertragen met kleine fouten, gezeur, opstootjes, …, alles waarvoor de supporters naar het stadion komen! Het moet gezegd, weinig ploegen die er beter in zijn. De eerste helft bracht dan ook weinig soelaas voor de boys. 

Met de rust werd er tactisch bijgestuurd. Robbe kwam in voor Anthoon en moest postvatten op de rechtsachter. PC schoof op zijn beurt naar het middenveld, met als doel zelf meer het spel te gaan maken. Roosens en Borgers wisselden van kant, zodat Piet zijn snelheid voluit kon inzetten tegen de tragere linksachter. Vooral deze flankwissel bleek een geniale zet, want Piet was werkelijk niet bij te houden. Met zijn snelheid en dribbels liet hij zijn tegenstander genadeloos achter en forceerde hij met een welgemikt schot de aansluitingstreffer. 1-1!

Wat toen volgde was heel wat minder fraai. Op minder dan 10 minuten tijd werd Piet twee keer neergemaaid. Bij de eerste schop werd er geel getrokken, bij de twee schop verliet een speler het veld, helaas niet de juiste. Borgers hinkte het veld af en werd vervangen door Joosten.

Na deze tegenvaller slaagden de boys er niet meer in om gevaarlijk te zijn. De afstanden werden te groot en er werd nog weinig gevoetbald. Het spel lag vaak stil, de gemoederen laaiden op en de onmacht en frustratie bij de spelers waren voelbaar tot in de kantine. Dat sommige spelers, in een poging om de aandacht van hun eigen wanprestatie af te leiden, de pas ingevallen Joosten begonnen viseren door bewust verwarrende aanwijzingen te geven, was bijzonder pijnlijk om te zien. Gelukkig kon hij later op de avond met een doelpunt bij de tweede ploeg zijn zelfvertrouwen herwinnen. 

Additional Info

  • Uitslag: 1-1
  • Doelpuntenmakers: Piet Borgers
  • Datum: zaterdag, 16 september 2017
Read 8640 times Last modified on maandag, 18 september 2017 21:11

Wedstrijdverslagen 1de ploeg

Wedstrijdverslagen 2de ploeg