woensdag, 13 september 2017 09:03

Remy Boys I - Pakenhof Heverlee 2-0

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Eerste driepunter is binnen!

Afgelopen zaterdag stond de eerste thuismatch van het nieuwe seizoen op het programma. Met Pakenhof Heverlee kreeg Remy Boys I meteen een vervelende tegenstander voorgeschoteld. De trouwe supporter kan zich zeker het 2-4 verlies van vorig seizoen nog voor de geest halen.

Dat de supporters hun jongens gemist hadden was duidelijk. Het Stade Maurice Steurs was ondanks het wisselvallige weer aardig volgelopen voor de eerste match op Wijgmaalse bodem. Een rampseizoen als vorig jaar moest absoluut vermeden worden en het bestuur had dan ook kosten noch moeite gespaard om de kern te versterken. Met namen als Piet Borgers, Michael Vrebosch en Matthias Dormaels werd er gekozen voor meerwaardespelers die hun strepen al elders verdiend hadden en werden de ambities voor het nieuwe jaar meteen kracht bijgezet.

Kris ‘de kampioen’ Decoster had dan ook maar één opdracht meegekregen: winnen! Hij rekende daarvoor op volgende jongens: Creten; Dormaels, Tom, Gielen, Jakke Hendrickx; Christoph, PC en Vrebosch; Jokke Imbi, Thijs en Martens. De reserven waren Robbe, Roosens, Anthoon en Pj.

Meteen twee nieuwkomers aan de aftrap, maar ook de oudgedienden wilden zich laten zien aan de coach en de supporters. De drang naar voren was van bij de aftrap aanwezig en de wil om te winnen was groot. Dit resulteerde bijwijlen in mooi combinatievoetbal en leverde meteen ook gevaar op. Vooral Martens had er zin in en liet in de beginfase zijn tegenstanders alle hoeken van het alweer prachtig gekalkte plein zien. In zijn kenmerkende stijl dweilde hij gretig de flank af en zette de verdediging van Pakenhof meteen onder druk.

Toch was het niet hij, maar Thijs die voor de openingstreffer zorgde. Thijs, in de voorbereiding al goed bij schot, bracht de bal hard voor doel en raakte daarbij een Pakenhoofs lichaamsdeel. Afgeweken bal in doel en de 1-0 stond op het bord.

Pakenhof reageerde niet aangeslagen en toonde zich zoals aangekondigd een lastige tegenstander. Ze waren gekomen om te voetballen en deden dat bij momenten niet onaardig. Enkele dribbelvaardige aanvallers probeerden het onze jongens moeilijk te maken, maar het bleef toch voornamelijk bij afstandsschoten. Met Tom en Gielen stond er een ervaren duo achterin en ook Jakke en nieuwkomer Dormaels deden meer dan hun job.

Het spel ging goed op en neer, maar het was wachten op een geniale ingeving die de 2-0 zou inleiden, en die kwam er …! Jan Creten die goed stond te keepen, lanceerde met een welgemikte uittrap het spel en vond Thijs op de flank. Controle, schitterende splijtpass en dan de grote Martens-show! Even dollen met de verdedigers en dan snoeihard afwerken. 2-0, meteen ook de eindstand van de eerste thuismatch.

In de tweede helft werd het resultaat niet meer aangedikt, maar werd de match matuur uitgespeeld. Een pluim voor de verdediging en Jan Creten die hun sterke prestatie bekronen met de eerste clean sheet van het seizoen. Al mogen ze daar ook hun twee stofzuigers, PC en Christoph, voor bedanken die de longen uit hun lijf hebben gelopen. Ook nieuwkomer Vrebosch liet bij momenten een glimp van zijn klasse zien en lijkt nu al uit te groeien tot de nieuwe publiekslieveling. Jokke Imbi ten slotte lijkt weer op het onvermoeibare werkpaard van vroeger. De stijging in zijn fysieke paraatheid zou volgens getuigen te danken zijn aan de dagelijkse boswandelingen die hij maakt met zijn trouwe viervoeter Eli.

De boys hebben alleszins een prestatie neergezet waar op gebouwd kan worden. Naar de volgende match toe zal er voornamelijk gewerkt worden aan het communiceren van de nieuwe regels voor bankzitters. Vanaf dit seizoen mogen zij niet meer drinken in afwachting van hun invalbeurt en worden

zij geacht fit te zijn. Toch proficiat aan de jongens die ondanks de miscommunicatie over deze Spartaanse regels nog wilden invallen.

Additional Info

  • Uitslag: 2-0
  • Doelpuntenmakers: Thijs,Matthias M
  • Datum: zaterdag, 09 september 2017
Read 8857 times Last modified on woensdag, 13 september 2017 19:53
Van Holm Jan

Peter

Wedstrijdverslagen 1de ploeg

Wedstrijdverslagen 2de ploeg