De Club

Hoe het groeide…

old_school

1968, een magisch jaar uit de golden sixties: Martin Luther King en Robert Kennedy werden vermoord, het bloedbad van Mi Lai en aankondiging van het einde van de Vietnamoorlog , De Praagse lente bloeide en bloedde. The Doors en Jim Morrison in A’dam. Leuven Vlaams en de val van VDB, de TV was nog zwart wit…

… in hetzelfde gezegende jaar stichtte Jean Vandessel , samen met enkele vrienden arbeiders van de Remyfabriek te Wijgmaal  een vriendenploegje , de Remy Boys waren geboren.

Er werden in het begin vooral vriendenmatchkes gespeeld tegen naburige fabrieksploegen. De allereerste match tegen De Stordeur werd gespeeld op het terrein van Wilsele Sport.

Vervolgens werd gedurende één jaar voornamelijk gespeeld in de Loozen Hoek in Keerbergen op het veld van de Rode Duivels. Vanaf 1970 werd voor een paar jaar aangesloten bij het Haachts Liefhebbersverbond.  Intussen stelde de fabriek zelf – zeer belangrijk - een plein ter beschikking achter het station van Wijgmaal. 1973 werd het eerste seizoen dat we aangesloten waren bij de KBLVB.

Vanaf 1978 verhuisden de Boys naar het terrein vlak over de brug van Wijgmaal langs het jaagpad waar we nu nog altijd spelen met dank aan de huidige eigenaar.

Voor zover dit nog te achterhalen valt,  behoorden,  naast Jean zelf  , tot de stichters en eerste spelers:  Jean Elzen, Camiel Vissenaeken, Paul Van Goethem, Paul Serneels, Frans Goris, Willy Wauters, Hugo Lissens, Gilbert Vounckx, Willy Kuyls, John Van Meerbeek, Eddy Van De Paer, Henri Crab, Willy Van Hoof en Joorter. De eerste voorzitter was Camiel Vissenaekens.

Na Camiel, namen achtereenvolgens Jean Elzen, Jean Vandessel (heel lang) en Willy Devos (heel kort)  de voorzittersrol over. Sinds 1990-1991 nam de huidige voorzitter, Jan Van Holm de fakkel over en dit voor bijna 25 jaar. Na het kampioenenjaar - de eerste keer in onze geschiedenis - is de voorzittershamer nu bij Paul Vandessel, jawel, zoon van...

Over  die vele jaren dat de Remy Boys actief zijn  in het  Wijgmaalse verenigingsleven, hebben al meer dan 500 jongeren uit Wijgmaal , Herent en Wilsele vooral , bij ons gezonde ontspanning samen met hun vrienden gevonden. De huidige groep spelers verdeeld over onze beide ploegen telt meer dan 50 leden : onze laatste aanwinst krijgt het stamnummer… 574! En dat allemaal in de echte geest van het liefhebbersvoetbal, spelers worden niet betaald en het bestuur bestaat uit Chinese vrijwilligers die de kar trekken.

Gelukkig is die spirit en die principiële houding nog het leitmotiv bij de meeste  bij de KBLVB aangesloten clubs ,een paar spijtige uitzonderingen niet te na gesproken.

(laatst bijgewerkt september 2016) 

 

 

 

Wedstrijdverslagen 1de ploeg

Wedstrijdverslagen 2de ploeg