Wedstrijdverslagen

maandag, 16 september 2019 13:27

Nelly Boys Rillar B - Remy Boys II

Written by

Wedstrijdverslag: Nelly Boys – Remy Boys

Zaterdag werden we verwacht in Rillaar aan de steenweg op Scherpenheuvel. In Scherpenheuvel zou op hetzelfde moment de eerste ploeg spelen. Maar wij focussen ons op de prestatie van de tweede ploeg.

Coach Peter had de volgende opstelling voorzien:

Jan in doel. Achteraan PJ, Roel, Bert en Kris. Jos en Douce voor de verdediging. JouJou en degelijke debutant Kobe op de flank. laatkomer Radja op 10. Lenny was onze diepste man. Ignace, Peter en afgevaardigde Whikes zaten op de bank. Ulle en Aussie waren de supporters.

Het veld lag er droog en hobbelig bij en dat was te zien aan het onzuivere passenspel. Door het kort opzitten van de tegenstander, kregen we de bal moeilijk onder controle. Na een lange ingooi van Nelly Boys kreeg JouJou de bal op zijn hoofd en de bal verdween met een boogje over onze keeper: 1-0. Ondertussen had Lenny aan de scheids een schijtpauze gevraagd. Ons enige antwoord op de achterstand waren enkele afstandsschoten van Radja en Lenny die over vlogen. Kris had nog de beste trap in huis, binnen het kader, maar klemvast door de keeper.

Tijdens de rust heeft de coach, na overleg, een verschuiving gedaan. PJ wisselde met Kobe van positie. De tweede helft begon met veel druk van ons op de verdediging van de tegenstander. We hadden we match in handen en speelden contant op de helft van Nelly Boys. Ignace kwam na 10' Radja vervangen. Lenny op 10, Ignace op 7 en JouJou in de spits. Net zoals in de eerste helft kwam ons gevaar vooral van buiten de 16. Trap Douce werd afgeblokt, Jos trapt nipt naast. De onrust en ongeduldigheid begon in onze ploeg te sluipen. Zeker na een zeer grote kans van de tegenstander. Onze inzet en ons geloof in een doelpunt (Willen Winnen!!!) werd in minuut 85 beloond. Lenny zet voor, bal komt na de kluts bij Douce en uiteindelijk bij PJ die van dicht bij binnentrapt: 1-1. Peter komt nog de moegestreden Kris vervangen. De laatste kans was voor Nelly Boys maar Jan stond goed opgesteld en tikt de bal over de lat.

Man van de match: Jan

Na drie wedstrijden hebben we 7 punten. Evenveel als vorig jaar na 13 wedstrijden in de heenronde. Ambitie is zeker Europees voetbal, de top 5 dus.

Voor verslag Peter

zondag, 08 september 2019 08:54

Remyboys II - Tabor Heverlee: 2-0

Written by

Een sterk seizoensbegin van onze tweede ploeg! Niet alleen door de 6 op 6, maar vooral twee overwinningen op ploegen waar we vorig jaar van hebben verloren. De krachtige injectie van nieuw jong talent gemixt met ervaren spelers is een succesformule. Misschien nog wat vroeg maar ALS die inzet blijft zullen we meespelen aan de kop in plaats van aan de staart!

Jan in de goal (puike match man!), met Roel, Bert, Seppe en een Jan Henderix die rust en ervaring bracht, werd voor de tweede maal gezorgd voor een clean sheet. Wel geluk gehad met een hands-balletje gevolgd door een penalty die tegen de lat spatte.

Een goed draaiend middenveld met Ruben, Radja en Bart, hielden de goed spelende taborianen echt in bedwang en slaagden er nog in om Milan, Iason en Joujou (lang geleden dat ik hem nog eens topsnelheid zag halen met die lange benen)in de vuurlijn te brengen. 
Na een vrijschop (wie gaf hem weer?) kon Radja op het halfuur de rebound benutten: 1-0. Milan 10' later vertrok als een stormram van de middellijn, slalomt voorbij twee drie spelers en besluit onhoudbaar, klasse man. 

In de tweede helft komt de rest van onze talentenbank aan hun trekken: Boris,  terug van kwetsuur komt zijn technische vaardigheid etaleren, Jules geeft zich volledig op de plaats van Bart en A3 kan zijn kans afwachten om onverwachte dingen te doen. 

De stand blijft ongewijzigd, mede door die gelukkig gemiste penalty en de punten zijn binnen. Volgende week op naar Nellyboys. 

dinsdag, 03 september 2019 13:43

Raket Tienen - Remy Boys 2: 0-1

Written by

Vorig jaar kregen we op eigen veld nog een pandoering met 1-5 van de raketeers. Peter, als gelegnheidscoach had wel een sterke selectie spelers meegekregen van onze T1: Thijs, Wout en Milan in de vuurlinie, Pirre, Ruben en Marre in het middenveld, Sander, Bram R, Seppe, Roel achteraan. En een niet te passeren Lukas in doel. Met een stevige bank die de tweede helft inviel: Joujou, Niko, werkpaard Force en techno Jos. 

Mooi voetbal gezien want ook de raketeers kunnen een potje voetballen met veel precies passenspel. onze gasten hebben het meer van inzet en werkkracht. De eerste helft telde ik een paar kansen voor ons maar de precisie van de laatste pas ontbrak. Onze verdediging spaalde onder leiding van Roos wel heel sterk, (bijna) geen doorkomen aan. 

Het orgelpunt kwam midden de tweede helft, op vrijschop enkele meters voor de backlijn nog, knalt Pirre mooi in de bovenhoek, onhoudbaar! Zijn oerschreeuw was geweldig om horen. Het laatste kwartier zijn we wel ontsnapt aan een mogelijke tegengoal... dikke proficiat voor deze geslaagde seizoensstart. Nieuwsgierig wat jullie er dit jaar met het vele nieuwe talent zullen van bakken. 

Kleine tip: sleutel is komen trainen! De club - en natuurlijk zeker ook de coach - verwacht dat jullie minstens de helft van de trainingen aanwezig zijn en beschikbaar voor 9 op de 10 matchen; alleen GROEN is het juiste vak op den doodle! No sweat, no glory. 

zondag, 03 maart 2019 14:56

Remyboys II - FC Caf 99: 2-2

Written by

Ondanks het goede spel van de boys, werd het toch nog een gelijkspel met dank aan de onbekwaamheid van een limburgse scheidsrechter. 

Al na 10' lanceert Bram R een aanval van op rechts, past op Jokke I die twee keer de keeper treft, bij de derde poging  kan Joujou toch scoren: 0-1. Op het halfuur maakt Jonas echter een onnodige fout met een  tweede gele kaart en we staan met 10. Jonas D komt op minuut 40' alleen door  voor de keeper maar besluit recht in zijn handen. We halen toch de rust met die voorsprong. 
De tweede helft starten we met Maarten de force, al op het uur krijgt  Joujou een open kans maar ook vlak op de keeper. gelukkig kan Ruben een paar minuten later een vrijschop op het hoofd schilderen van Bram die mooi overhoeks kan binnenkoppen: 0-2. Normaal denk je dan dat de overwinning lonkt maar dat is buiten een onbekwame arbiter gerekend: op minuut 75', valt Jules dan onbedoeld pardoes op een speler van Caf in de backcarré, limburg geeft  penalty en het staat 2-1. Maar 5' voor tijd volgt het toppunt van geklungel door een scheids - de mens is al op leeftijd en kan  nog hoogstens een tiental meter van de middenstip belopen - Jules krjigt de bal op de borst bij het uitverdedigen en de scheids meent opnieuw een fout te zien tot grote verrassing van vriend en vijand, opnieuw penalty en het staat gelijk.

Hoe het mogelijk is dat dat soort onbekwaamheid toegelaten wordt op een voetbalveld is iets waar je machteloos tegen staat. Nu er, volgens mij terecht, weer autokeuring verplicht wordt voor oldtimers, zou het geen slecht idee zijn voor de Belgische Bond om een gelijksoortig initiatief te nemen  voor oldtimers-arbiters. Het gevolg is wel dat hij van onze ploeg twee broodnodige punten gestolen heeft.

Toch bravo voor het degelijke voetbal dat onze tweede ploeg gebracht heeft!

woensdag, 20 februari 2019 08:40

Remyboys II - VK Heuvel-Lo: 4-2

Written by

Het was al geleden van begin november dat onze tweede ploeg nog eens kon winnen, en dan nog met duidelijke cijfers tegen de derde in de stand.

Het begon nochtans weer troosteloos, na amper 20' stonden we al 0-2 achter. Jan Henderix was echter in een begenadigde dag: eerst schildert hij een voorzet op het hoofd van Joujou die binnenkopt, 2-1, en dan trapt hij een vrijschop tegen de paal, gelukkig kan Bram recupereren en de 2-2 staat op het bord. Kort voor rust begaan de heuvelaars een penanty op Joujou, en weer Jan H helpt ons zowaar aan een voorsprong: 3-2 met de rust!

 Jonas D komt wel Bram vervangen, maar de tweede helft wordt Joujou-time, al na 5' tikt Joujou twee man uit en werkt af: 4-2, voorwaar hij kan het nog, zijn tweede van de match! Op minuut 60 stelt hij hun keeper op de proef met een bal die maar juist overgetikt wordt. Maarten de Force op corner besluit rakelings naast, Matyas B geeft nog van op links een scherpe voorzet voor doel, maar Joujou komt een voet tekort. 

Kortom een verdiende overwinning, echter onverzoenbaar met de pover 11 punten in de stand. Nu is minstens de mogelijkheid gevrijwaard om van die voorlaatste plek weg te geraken in de zeven laatste matchen. 

zondag, 06 januari 2019 10:38

Raket Tienen - Remyboys 2 : 1-1

Written by

Van horen zeggen want de match zelf niet gezien. 

Toch een moedgevend begin na de winterstop met een puntje te halen tegen een van de betere ploegen in tweede klasse vorig jaar! In de thuismatch kregen we er nog een ontnuchterende 1-5 van aangesmeerd. 

Blijkbaar speelde PJ toch een belangrijke rol in de owngoal die we hebben afgedwongen. 

Het komt er nu op aan te vechten voor het behoud/overleven in tweede klasse. Het is zoals met studeren: liever eerder achteraan in een sterke klasse, dan vooraan bij een zwakkere, wat -peuten, -teuten en -logen daar ook over mogen beweren! 

Met dank aan Maarten De Force om weer al eens zijn nut bewezen te hebben als gelegenheidsdoelman.

Bravo boys

dinsdag, 18 december 2018 12:56

Remyboys II - Ani Mechelen 2-6

Written by

Al in het eerste kwarier valt Adri op zijn schouder en komt Jelle hem vervangen.

Tegen de topper in tweede klas  weet je wel dat het geen makkie wordt, na 20' staat het al 0-2. De goden zijn ons echter gunstig, na een vrijschop lost hun keeper de bal, PJ is goed gevolgd en steekt binnen. Nog geen 5' minuten later  maakt Maarten Anthoon er zelfs 2-2. Wat hij begeleid met een indianen oerkreet wat we van hem kennen (hij begint elke match als een bal met 3 bar druk, my kind of guy trouwens: moeilijk in toom te houden). Toch gaan rusten met 2-3.

De tweede helft is er om vlug te vergeten, hoewel ik nog een mooie poging zie van Jonas naar de kruising, aanval ingezet door nieuwkomer Ignace (ik weet nu eindelijk ook wie dat is, welkom!). Verder hoor ik nog alleen Wikke roepen naar rarara ('Joeng , stop met zo te zagen'). Dat uitgerekend Wikke in zijn tot hiertoe laatste match precies dat roept, is voor mij een iconische uitspraak. Ondertussen vallen de tegendoelpunten binnen met de regelmaat van een klok, de eindwijzer staat op 2-6.

Hoe reageren?:winnen volgende week op de Nelly Boys!

 

dinsdag, 18 december 2018 10:29

Remyboys II - RG Oplinter 3-4

Written by

Het begon met een barslechte eerste helft: een slechte uittrap van onze goalie Lukas, gevolgd door een penaltyfout, en voor rust nog een derde flater in de verdediging: 0-3.

Tot overmaat van ramp kreeg Bram kort na rust een onterechte rode kaart van een scheids die zich in de luren laat leggen door een uitgekookte oplinterse komediant: die gast valt op de grond na botsing met Bram, hij pakt Brams benen vast. Die trekt zich los en zou daarbij het gezicht van een kermende komediant geraakt hebben, quod non. Het staat dan al 0-4... en nu, met 10, worden de boys wakker. Eerst plaatst Jonas een mooie lobbal in het netje, Ruben volgt met een schuiver naast de paal binnen, Jonas maakt er nog een tweede bij, 3-4. Oplinter doet het dan al zwaar in de broek maar er bleef geen tijd meer over voor een gelijkspel. 

Volgende week nog tegen de topploeg in tweede klas en voor de winterstop toch nog een kans om broodnodige puntjes te sprokkelen met de laatste match tegen Nelly Boys, fingers crossed.

donderdag, 22 november 2018 08:54

Knepper Leefdaal - Remy Boys II 2-1

Written by

De coach Thomas dixit:

Adriaan als gelegenheidsdoelman; Peter, Bert, Jan Henderix en PJ in de verdediging; Maarten A, Jules en Forceville in het midden; Jelle, Joujou en Bram L in de aanval. 

het is aanpassen op het zeer schuin en klein veld van Leefdaal. De eerste helft is in balans met al in de openingsfase een uitstekende kans voor Maarten A. Ongeveer halfweg de eerste helft komt Joujou na een uitstekende counter alleen voor doel maar aarzelt te lang om af te drukken. 

In de tweede helft komt Leefdaal meer opzetten en doen we onszelf de das om met een te afwachtende houding. Na een lange bal komt hun spits een voudig voorbij Adriaan: 1-0. Met nog 20' te  spelen, worden Pj en Bram naar voor geschoven met enkele kansjes tot gevolg. Na een corner toch wat geharrewar voor het doel van Leefdaal, de bal komt voor de voeten van PJ die van dichtbij zuiver afwerkt:1-1

De ingevallen Timpe krijgt dan nog een superkans, hij dribbelt zijn man, komt alleen voor de keeper maar besluit op de paal.

En dan het spreekwoordelijke deksel op de neus: nog 5' te spelen, diepe bal waar Adriaan moet op uitkomen en eerst ontzet maar zwak ontzet, volgt een schot van buiten de 16, bal wijkt licht af en eindigt in het net, 2-1. 

Met een vertimmerde ploeg, een gelegenheidsdoelman, en dan toch nog strijdvaardig ten onder gaan, er zat jammer genoeg meer in. 

 

Tot daar jullie coach, maar weten jullie dat we minsten een ploeg zouden kunnen samenstellen met de vele afwezigen (sommigen zullen wel een goede reden hebben, anderen sturen gewoon hun kat) , om eens te proberen:

goalie: Lukas DV

verdedigers: Roel, Kris D, captain Wikke, 

midden: Fons, Imbi, Bart J, Radja

vooraan: Nico, Ruben, Brecht

bank: Brent, captain Wikke nota bene en nog een paar die ik nog niet ken, bv Jolimpio.

Mogelijke depanneur van dienst: Ray! 

Het vermoeden bestaat dat jullie coach daarom moet spreken van een 'vertimmerde' ploeg. En weten dat het maandelijkse vrije weekend er nu ..... aankomt... Sorry voor de oprisping.

 

woensdag, 14 november 2018 13:03

Remy Boys II - Dorpskroeg Egenhoven: 4-1

Written by


Vorige week zaterdag gaf RBII partij aan Dorpskroeg Egenhoven, een zogenoemde kelderkraker. Bij de warming-up besloot Ruben zijn rug het te begeven dus bestond het startelftal uit Lukas in doel, Maarten Anthoon en Bert in het centrum, Peejee en Bert als backs; Radja, Jos en Forceville centraal; A3, “comeback kid” Ray en Jonas De Vos in de aanval.

 RB II controleerde vanaf het begin de wedstrijd met verschillende dotten van kansen tot gevolg, zoals dichter Ruben Van Gucht het metaforisch zou verwoorden. Egenhoven wist van geen hout pijlen te maken. Forceville schoot van dichtbij op de Egenhoofse doelman, Jonas trof de paal, Ray kreeg nog een goede kans. Een knappe save op een schot van Anthoon voorkwam een Wijgmaalse voorsprong. Een zwerm corners vlogen over of voorbij doel.

 

Bij een schaarse tegenaanval aarzelden de Boys even om de bal te ontzetten achterin en opeens stond het 0-1. De Boys waren nauwelijks van slag en bleven kans op kans breien. Een duidelijke hands-bal van Egenhoven gaf Anthoon, de man met de minste tegenzin om een penalty te trappen, de mogelijkheid om de score in evenwicht te brengen. 1-1.

 

De rust bracht weinig verschil in spelbeeld, maar ook dit keer stond dame Fortuna niet aan de blauw-rode  zijde. Tot de bal in de box werd gedropt en Ray klaarlegde voor de gloednieuwe schoenen van Radja, die met een ouderwets puntertje/stifter tussen een bos van benen de bal in doel werkte. 2-1. Het zou nu wel los lopen, dacht iedereen, maar gek genoeg zorgde de voorsprong net voor meer nervositeit bij het thuisteam. Het tempo geraakte niet in de wedstrijd, ook niet nadat Egenhoven op een rode kaart liep toen ze een knal van A3 met de hand uit het doel sloegen en Antoon de 3-1 op penalty scoorde. Een goede Lucas was nodig om de tegenpartij niet meer in de match te laten komen. Jules, Peter, Ignace en Jelle zorgden voor nieuwe zuurstof. Met een late goal van Maarten de force werd het uiteindelijk nog 4-1. Een verdiende overwinning, die RBII in het klassement naar boven laat kijken.

Pagina 1 van 7

Wedstrijdverslagen 1de ploeg

Wedstrijdverslagen 2de ploeg