dinsdag, 21 januari 2020 06:36

Remy Boys I - KWB Scherpenheuvel: 5-0

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Forfaitcijfers qua uitslag maar echt geen forfaitmatch, het was een match met mooi voetbal, ook al omdat de KWBmannen het toelieten met weinig druk op de bal, maar voor ons de supporters was het  genieten geblazenl 

Jakke nog eens in doel, Lukas (K), Boyen en Robbe om onheil te voorkomen, Boris, Joni, Mattias M en Iason (al na 5' uitgevallen, Seppe kwam hem vervangen) zorgden voor de aanvoer - en hoe! - Milan, Thijs en Wout konden afwerken "zo fris als konijnen op het plein"

Na 20' de kat uit de boom te kijken begon het festival van de boys met goalen om de 10': eerst twee keer Milan, t, hoewel de balkontrole van Milan er mocht zijn, en dan Boris, alle drie op assist van meesteraanbrenger Joni.

Op een haar na werd het echter nog bijna 3-1 voor de rust met een bal tegen de paal. Ook Milan met een sputterende hamstring moest zich dan laten vervangen door Jan H.

De druk blijft konstant hoog:  Thijs plaatst een vrijschop juist naast , en ook zijn tweede enkele minuten later scheert nu wel de paal maar ook aan de verkeerde kant. Vlak voor rust krijgt hun kapitein het even echt op zijn heupen en keilt Mattias M bijna de vaart in. 

De tweede helft werd opgesierd door een prachtige'thijsfase': met korte stapjes en crochetjes 2 à 3 man in de wind ergens aan de achtzerlijn op een paar meter van hun goal, afgewerkt met een beheerst opwippertje naar Joni aan de tweede paal die maar hezeft binnen te koppen. Ik - en hijzelf waarschijnlijk ook niet - wist niet dat hij het nog kon! Of hij tot dat soort frivool spel geïnsprireerd werd doordat Sofie en dochter Louise juist ervoor de supportersbank watren komen versterken zullen we nooit weten. Dat was dus de 4-0. Halfweg werd Mattias M nog eens onderuitgehaald in het strafschopgebied - hij kan er natuurlijk ook niets aan doen dat hij de laatste weken in bloedvorm is en daardoor dikwijls gepakt wordt... en nog iets: wie kent er het geheim van zijn looptechniek? - . Als beloning zet Joni de penalty nog om, einduitslag 5-0.

Toch enige ongerustheid over de groeiende gekwetstenbank vooral bij de jongere generatie:Iason, Milan, Sander,Lucas C, Sam. Met de wens van Shakespeare: (ambition) players schould be made of sterner stuff.

Additional Info

  • Uitslag: 5-0
  • Doelpuntenmakers: Milan 2x, Boris, Joni(1P)
  • Man van de match: Joni
  • Datum: zaterdag, 11 januari 2020
Read 338 times
Van Holm Jan

Peter

Wedstrijdverslagen 1de ploeg

Wedstrijdverslagen 2de ploeg