Pieter Raymaekers
maandag, 05 februari 2018 21:47

De Venne Aarschot - Remy Boys II: 3-3

Na twee monsterzeges tegen Knepper en Patria, zonder noemenswaardige tegenstand, maakten de ongeslagen troepen van T2 Thomas een lastige verplaatsing naar Aarschot. De eerste horde van een cruciaal drieluik in februari. Niet simpel dus, zeker als je weet dat onze eerste achtervolger en rechtstreekse titelpretendent uit Oplinter net op de velden van de Venne tegen hun enige nederlaag aanliepen. De roodgroene hemden waren trouwens in grote getalen op deze avondmatch aanwezig om de thuisploeg aan te moedigen en de bezoekers te scouten. De 15 leeuwen van dienst waren: Jakke; Fons, Ruben, Wikke, Kris; Radja, Jokke, Jokke bis; Ray, A3, Thijs. Klaar om in te vallen in volgorde van verschijning: Pekes, Wannes, Joujou en Bram.


Beide ploegen vlogen er vanaf de eerste minuut stevig. De talrijke toeschouwers waren getuige van een verschroeiend tempo en heel wat potige duels. De thuisploeg kwam snel op voorsprong via een strafschop na hands van een verder uitstekende Ruben. Thijs zette met de medewerking van Radja de situatie eigenhandig recht via een listige boog en een rake kopbal: 1-2! Enkele vlotte combinaties leverden nog een hele reeks kansen op, maar scoren zat er voor de pauze niet meer in.


Na de rust keerde een aanvallend Aarschot de rollen wederom om dankzij twee flitsen van hun sterke spits: 3-2. Wijgmaal was op achtervolgen aangewezen, maar het vet was van de soep. Al was de ref bij een handvol dubieuze en minder dubieuze penaltyfases wel bijzonder vergevingsgezind voor de thuisploeg. Toen het leer op quasi dezelfde locatie als in de eerste helft een hand toucheerde, kon de arbiter niet anders dan compenseren en hij legde de bal eindelijk op de stip. Thijs nam zijn verantwoordelijkheid, maar hij mikte te centraal en ook de rebound werd onbegrijpelijk tot drie maal toe gerateerd. Net toen de eerste nederlaag een feit leek, rolde de bal voor de voeten van Ray, die door een bos van benen de bal over de lijn frommelde: 3-3!


De Remy Boys blijven ongeslagen, maar zien RG Oplinter dichterbij sluipen in de stand. Over twee weken kan er best gewonnen worden in de dalweg. Maar eerste de drie punten veilig stellen nu zaterdag thuis tegen KG Heverlee.

maandag, 20 november 2017 22:45

Remy Boys II - SKN Winge: 5-1

Remy Boys II – SKN Winge: 5-1

Ook na de derde en laatste speeldag van de maand november prijken de Remy Boys nog steeds bovenaan de rangschikking van derde nationale. Door twee Wijgmaalse draws op een rij kwam de concurrentie de voorbije weken wel stevig opzetten. Hoog tijd om terug aan te knopen met de zoete smaak der overwinning. En er bestaat hietoe geen betere gelegenheid dan een thuismatch van de ongeslagen leider tegen de trooste- want zegeloze laatste. Deze vijftien ronkende (bij)namen kregen één duidelijke opdracht mee: winne tegen winge - Magic Frie; Stocks, Wikkel, B.H. Pekes; Radja, Forcevillo en the Fox; Peejee, Joujou en Ray. Op de bank Roel, Ruben, Jonas G. en Michiel. Volk genoeg dus om de profileringsdrang van de trainer enigszins te temperen.

Onderschatten – in de ontkennende, gebiedende wijs dan – moet zaterdag rond lunchtijd zowat het meest gebezigde voetbalcliché in Wijgmaal en omstreken zijn geweest. Ondanks alle goed raad begon de thuisploeg uitermate slap aan de partij. In het openingskwartier raakte de Remys Boys nauwelijks een bal, ze kwamen overal te laat en lieten zich simpel wegzetten in de duels. Onmogelijk om uit te maken wie hier nu bovenaan en wie onderaan het klassement posteerde. Het vertrouwen van de hekkensluiter groeide zienderogen en tot overmaat van ramp was het bij hun eerste, echte kans meteen raak. Een vrije trap, miscommunicatie achterin en een centrale Winger die ongedekt en onhoudbaar mocht binnen knikken: 0-1.

Was het de titelstress? Een totale offday? Toch onderschatting dan of nog iets helemaal anders? Joost(en) mag het weten. Gelukkig was deze situatie dit seizoen voor Winge al even ongewoon als voor Wijgmaal. Ze kropen achteruit en lieten het initiatief aan de Remy Boys. Pas na een halfuur begonnen die daar eindelijk iets mee aan te vangen. PJ toonde de weg op zijn rechterflank en vond na één van zijn vele rushes Ray aan de eerste paal. Vanuit een scherpe hoek schoot deze op de keeper, maar Jonas was goed gevolgd en legde kalm binnen: 1-1! Nog voor de rust zetten de leiders de scheve situatie recht. Joujou stuurde met een subtiel balletje Ray diep, die niet aarzelde en de 2-1 op het scorebord markeerde.

Opluchting alom in de kleedkamer. Iedereen besefte dat de gevleide voorsprong zo snel mogelijk verder uitgediept diende te worden. Thomas wisselde twee keer bij de rust: Roel voor Peter en Ruben voor Maarten. In die tweede helft kwamen de Boys niet meer echt in de problemen. Ray mocht na een dik kwartier spelen alleen richting de doelmond en kon de zege veilig stellen: 3-1! Daarna componeerden de twee laatste invallers nog een aantrekkelijk slotakkoord. Michiel (ingevallen voor Joujou) rolde de linkerflank op en besloot op de paal. PJ was uitstekend gevolgd en kon met de ogen dicht zijn debuutgoal van het seizoen vieren: 4-1. Voor Jonas Gilles (ingevallen voor zijn voornaamgenoot) werd het nog mooier. Hij kon op aangeven van Ray van buiten de zestien aanleggen. Mooi in het hoekje en zijn debuutgoal voor de club: 5-1.

En Winge dan, vraagt u? Zij voetbalden wel aardig mee, maar waren mede dankzij onze sterke verdediging en doelwachter Frie nauwelijks nog echt gevaarlijk. Één laatste wapenfeit willen we u niet onthouden. Ei zo na bekroonde Bram VDS zijn sterke wedstrijd met een wereldgoal. Dat ging ongeveer zo. Op een hoekschop van PJ zweefde hij hoog boven de grasmat uit, raakte het leer met een perfecte volley, maar moest vrede nemen met een resultaat op en niet in de winkelhaak. Hij kan nu twee weken lang dromen over hoe die paar centimeters verschil tegen ‘zijn’ Rotselaar’ wel precies in hun plooi zullen vallen. Want op 2 december zetten de Remy Boys tegen VVS van VDS hun queeste onverstoord verder.

 

© Ray

woensdag, 08 november 2017 09:25

Remy Boys Wijgmaal II – Baratee Neerijse 0-0

Na zeven speeldagen prijkten de boys nog steeds bovenaan het klassement in derde nationale en waren ze bovendien nog steeds ongeslagen. Hoogmoed komt echter voor de val (of zoals onze erevoorzitter het zou verwoorden: “Cito ignominia fit superbi Gloria”) en met een eveneens ongeslagen tegenstander uit Neerijse op bezoek, waren de vaartjongens gewaarschuwd.
Volgende namen moesten de eerste plaats verdedigen. In doel de gelegenheidsgoalie Frie, door menig frituurbezoeker beter bekend als ‘magic’ Frie. De achterlinie bestond uit Fons, Anthoon, Tijs en Roel. De centrale as werd gevormd door Steven, Roosens en Jos, die voor deze wedstrijd de kapiteinsband mocht dragen. Dit bleek geen sinecure, aangezien de eigenaar van de kapiteinsband andermaal halsstarrig weigerde zijn band uit te lenen. De flanken werden bezet door Ray en JouJou. PJ nam plaats in de punt.
De Leeuwen trokken de wedstrijd meteen naar zich toe en toonden duidelijk veel drang naar voren. Via enkele flitsende combinaties door het centrum en via de razendsnelle Ray konden de boys enkele keren gevaarlijk zijn. Op corner, via een last-minute door Kris ingefluisterd nummertje, kon PJ aan de eerste paal Ray bereiken die maar nipt voorlangs besloot. Ook een pegel van Roosens veranderde op een onverklaarbare wijze uiteindelijk in een ‘oprapertje’ voor de doelman uit Neerijse. Baratee, dat duidelijk naar Wijgmaal was afgezakt om niet te verliezen, zette hier niets tegenover. 0-0 was de ruststand.
Sammeke kwam Joujou vervangen bij het begin van de tweede helft. Enkele flitsen van de Benjamin van de boys, deden de hoop in het Stade Maurice Steurs opnieuw oplaaien, maar het oververdiende doelpunt bleef uit. Coach Thomas besloot vervolgens om Ruben en Michiel in het veld te droppen. Ondanks hun gretige invalbeurt konden ook zij niet voor het bevrijdende doelpunt zorgen. Anthoon was er andermaal bijzonder dichtbij op corner. Een Neerijs-achterwerk gooide roet in het eten. Het laatste fluitsignaal kwam dichterbij en Neerijse ging nadrukkelijker tijdrekken. Na corner vijfendertig voor de boys kwam een afvallende bal voor de voeten van El capitan Jos, die de bal naar schatting aan 137 km/u rakelings over de kruising vuurde. Ook Ray en Sammeke hadden beide nog een goede mogelijkheid, maar het doelpunt dat de verdiende driepunter zou opleveren, viel helaas niet. Een gewonne punt voor Baratee, twee verloren punten voor de Boys. Het gelijkspel tussen Ani en Oplinter zorgde uiteindelijk voor goed nieuws: de boys bleven ook na acht speeldagen op kop van het klassement met 20 punten.
Volgende wedstrijd: Plato-Tienen – Remy Boys op zaterdag 11 november om 15u. Alle supporters op post!

dinsdag, 07 november 2017 10:28

Remy Boys I - KWB Scherpenheuvel: 7-1

Na 2 weken radiostilte zijn uw succesreporters terug. Dat deze radiostilte samenviel met 2 dramatisch slechte wedstrijden is geen toeval. Waar er tegen Pellenberg met wat geluk nog een puntje gehaald had kunnen worden, werden de Remy Boys de week erna kansloos weggespeeld door Shanghai. Een absolute offday, geen greintje grinta, geen schijn van samenspel, ... Een Remy Boys-onwaardige prestatie die hard aan kwam bij trainer en supporters. Om de voeling met de top 5 niet te verliezen en supportersrellen (onder leiding van de gevreesde J.V.H. uit Hambos) te vermijden, moest er vandaag absoluut gewonnen worden. De geduchte tegenstander van de dag was KWB Scherpenheuvel.

De spelersgroep besefte dat een reactie op zijn plaats was en er werd bijgevolg gretig getraind. Bovendien beschikte de coach over een brede kern. Opvallende afwezige was Jan ‘Brocky’ Creten, die besloten heeft om 3 weken het geboorteland van zijn grote idool Pablo te bezoeken. Volgende leeuwen werden de grasmat opgestuurd: Lukas – Jakke H; Chrikke; Tokke; Dormaels – PC ; Imbi – Piet ; Swinkels; Martens – Thijs. Lukas nam plaats in doel en Imbi werd beloond voor zijn trainingsijver met een plaats centraal op het middenveld, zijn geliefkoosde positie.

De wedstrijd begon aan een hoog tempo. De Remy Boys probeerden de wedstrijd direct in handen te nemen door hoog druk te zetten. KWB probeerde er voetballend uit te komen, wat vaak aardig lukte. In minuut 10 kwam Thijs echter toch in balbezit na het betere drukwerk van Jan Swinkels. Zonder twijfelen knalde onze killer de 1-0 staalhard tegen de touwen. Een zucht van opluchting waaide door het Stade Maurice Steurs, want vanaf de aftrap was het duidelijk dat er enkele degelijke voetballers rondlopen bij KWB. Lang konden de Remy Boys niet genieten van deze voorsprong. Na slecht wegwerken van onze verdediging werd de kapitein van KWB met een subtiele pass mooi diep gestuurd. Oog in oog met de ‘paaltrapper’ werkte hij beheerst af: 1-1. Even later hadden onze boys dame Fortuna aan hun zijde toen de spits van KWB een scherp aangesneden voorzet onbegrijpelijk naast doel mikte. Tot overmaat van ramp viel onze rots in de branding Tokke uit. Gelukkig was Robbe de Doper al terug om centraal in de verdediging plaats te nemen. De Remy Boys kregen moeilijk vat op het goed combinerende en technisch vaardige middenveld van KWB. Het grootste gevaar kwam echter via de rechterflank van de Remy Boys, waar Piet meermaals zijn tegenstander vlot in de wind zette. Na een mooie actie gooide hij de bal voor tot aan de tweede paal. De voorzet leek wat te ver, maar Thijs besloot toch zijn kans te wagen. De verwijten en verwensingen vlogen al door de lucht toen de bal enig mooi achter de keeper in het doel belandde. Zo gingen de vaartjongens enigszins gevleid met een 2-1 voorsprong de rust in.

Thijs vond dat hij zijn steentje had bijgedragen en bleef in de kleedkamer voor Sam. Met de acties van Sam op links en de sterk spelende Piet op rechts, waren de KWB’ers volledig het Noorden kwijt. Daarbovenop leek het vormdipje van Jakke H. verleden tijd, stond Dormaels solide te verdedigen en hadden Robbe en Chrikke centraal alles onder controle. De Boys namen de wedstrijd volledig in handen met goed voetbal. Dit resulteerde al snel in een doelpunt: Een verre uittrap van Lucas werd door PC en Martens verlengd tot bij Sam. Deze ging recht op doel af en verrasste de keeper met een punter in de korte hoek: 3-1. Even later kwam Mich in de ploeg voor Imbi. Deze laatste speelde een beresterke eerste helft, maar jammer genoeg werd een schoonheidsfoutje, onder de vorm van een stevige tackle, bestraft met een lichte gele kaart. Mich, duidelijk geprikkeld door zijn plaats op de bank, viel goed in: Stevig in duel, enkele mooie crosses, aanwezig van box-to-box en zowaar een tackle!

De 4-1 was een pareltje: Piet werd aangespeeld door Martens, rolde de rechterflank nog eens op en legde terug op Martens die de bal mooi in de verste hoek plaatste. Wat Martens kan, kan ik beter dacht Ti-Ta-Tovenaar Jan Swinkels. Hij nam een voorzet van Ray op atletische wijze op de slof en knalde deze staalhard in de linkerhoek. 5-1! Leeftijd lijkt geen grip te hebben op onze nummer 10. Het Stade Meurice Steurs daverde op zijn grondvesten, de supporters werden wild en Maurice deed zijn glaasje nog eens vol!! De buit was binnen, maar de spelers waren niet vergeten dat ze nog iets goed te maken hadden met de supporters. Het bleef kansen regenen en Martens beloonde zijn goede wedstrijd met nog 2 doelpunten.

Enkele conclusies
• Na 2 onverklaarbaar slechte wedstrijden leverden de Remy Boys terug een mooie prestatie af.
• Een brede kern en bijgevolg sterke bank is belangrijk om een wedstrijd te kunnen winnen. Hopen dat Thijs en Tokke niet lang out zijn!
• The Mattrick is Back!
• Het zal niet makkelijk worden voor Brocky om Lukas uit de ploeg te spelen.
• Deze prestatie is niets waard als deze volgende week op Sparta Tremelo niet wordt bevestigd. Met een 0-3 overwinning op Astra belooft dit zeker geen vogeltje voor de Wijgmaalse Kat te worden!
• Imbi speelt toch wel beter als hij niet gaat foaven.

woensdag, 25 oktober 2017 18:13

OO OHRval - Remy Boys II: 2-7

Kanaaljongens sluiten oktober af als competitieleider!

De belangrijkste gebeurtenissen:

- de twijfelende coach liet een speler met tonnen ervaring op de bank starten voor tactisch overleg indien nodig. Succesformule, 1 - 6 bij de rust!

- pekes liet zien dat hij veel meer kan dan enkel prima verdedigen. Met een knappe kopbal in de kruising onderstreept hij zijn uitstekende vorm

- anthoon en joujou vechten voor de MVP prijs en nemen elk een hattrick voor hun rekening. Zij herhalen dit in de 3de helft met respectievelijke 3 ribbelkes en een triple.

- Arne probeerde vorige week op penalty zichzelf aan te spelen via de deklat en te scoren. Deel 2 van dit technisch hoogstandje mislukte. Joujou lukt het deze week wel via de paal, klasse! Wie pakt hiermee uit in de volgende wedstrijd?

- VDS zijn paspoort werd gestolen door ploegmaat wiens voetbalcarriere op een zijspoor zit. Hij hoopte hiermee de sterspeler buiten spel te zetten en zelf een basisplaats op te eisen... shame on you!

-Volgende wedstrijddag is supersaturday met remy boys - neerijse en ani - oplinter.

-Bij een een gunstig resultaat hopen de spelers dat het geheimzinnige bruine vat van ulle eindelijk wordt aangesloten!

 

© Fonzie

woensdag, 25 oktober 2017 18:05

Remy Boys II - RG Oplinter: 0-0

 

Zaterdag kregen de fiere leiders in derde klasse RG Oplinter op bezoek, eveneens ongeslagen en met een toonaangevend doelpuntensaldo van 30 tegen 1. De zomer was opnieuw in het land, vele supporters waren komen opdagen in een zonovergoten stade Maurice. Onze jongens startten met Pablo in doel. Fons, Wim, Roel en Peter in de defence, Jos, Arne, Radja, Michiel en Bram bekampten het middenveld, PJ was onze targetspits van dienst. Jonas, Jonas en Joeri bezetten de invallersplaatsen.


De topper in derde nationale kwam moeizaam op gang. Veel gebikkel en geprobeer leidde tot enkele halve kansen langs beide kanten. Uitstekende pogingen van PJ, Radja en Arne scheerden het doelkader, aan de andere kant stond Pablo pal. Solide verdedigend werk (van beide ploegen) maakte het moeilijk om doorbraken te forceren. Met een billijk verdeelde brilscore trokken de 23 acteurs dan ook de catacomben in voor koffie. Tijdens de rust één wissel, waar Jonas Bram verving op de flank.

 

Geheel tegenstrijdig met de eerste helft brak de wedstrijd helemaal open bij het fluitsignaal van de tweede helft. De vaartjongens stormden naar voor en verzilverden enkele uitstekende kansen, helaas niet meteen met succes. Ook dé uitgelezen kans om op voorsprong te komen werd nagelaten wanneer Arne een toegewezen strafschop na het foutief neerhalen van Jonas in de 16, net niet kon omzetten. Signaal ook voor de tegenstander om in gang te schieten. De ruimte vergrootte, het ruimtegevoel volgde echter niet. Zowel de tegenstander als onze boys kregen meerdere kansen alleen voor de doelman, maar onze invallers Joujou en Jonas 'Simon' lieten het na de Oplinterse goalie te verschalken. We eindigden zoals we begonnen, een gelijk opgaande puntendeling waar misschien toch iets meer inzat. We eindigden zoals we begonnen, aan de top van het klassement in derde nationale!

 

Volgende wedstrijd uit op VK Onder Ons OHRval, zaterdag 21/10 om 15:00, allen op post

zondag, 08 oktober 2017 21:13

KG Heverlee – Remy Boys II: 0-3

Voor de vierde speeldag op rij namen de Remy Boys het op tegen een ongeslagen leider uit derde klasse die op het punt stond verslagen te worden. Na kleppers als Ani, Knepper en De Venne moest en zou traditieclub T’Klein Gemeentehuis Heverlee voor de bijl gaan. Bij aankomst op de Eikenbemde zagen de Remy Boys links een schone voetbalpelouze en rechts een abominabele akker liggen. Al snel werd duidelijk dat het de akker zou worden.

Déléguéslashselectiemeester Thomas, die kon kiezen uit een bijzonder ruime kern van bijna 20 spelers, zette volgende namen op het wedstrijdblad. Debutant David in doel; een ervaren viertal achterin met van links naar rechts Fonzie, Wikkel, Tijs en Roel; de slag om het middenveld werd gestreden door Bart, Arne en Maarten; PJ en Ruben op de flanken en Ray diep in de punt. De bank baadde in luxe met Koen, Bram VDS, Bert H. en Michiel. Een speciale vermelding ook voor Peter en Steven die hun ploeg van aan de zijlijn kwamen aanmoedigen.

Zowel de cijfers van de tegenstander (alles gewonnen, 18 goals voor en slechts 3 tegen) als de staat van het veld boezemden de Vaartjongens toch wat ontzag in. Onterecht, want de bezoekers domineerden die eerste helft. Hoge pressing, onverzettelijke verdedigers, kopkracht centraal en snelheid voorin resulteerden in een karrevracht kansen, maar geen doelpunt. Ray mistte tot driemaal toe oog in oog met de keeper, Arne bleek dan toch niet onfeilbaar vanop de stip en Roel trof tot tweemaal toe vanop afstand de dwarsligger. Oh ja, ook KG raakte bij een corner het doelhout, maar verder werd David de eerste periode nauwelijks getest. Mede dankzij secuur verdedigend werk van Wim en Tijs.

Een zweem van vertwijfeling hing in de kleedkamer, maar rake opmerkingen over een elan breien en een vervolg verdergaan, stemden de troepen toch weer hoopvol. Na de pauze kibbelde de wedstrijd een tijdje verder tot Ruben de eerste grote kans van de tweede helft op die dekselse doelman schoot. Gelukkig kon doelpuntenmachine Jos uiteindelijk de ban breken. Na goed voorbereidend werk van Maarten nam hij een botsende bal vanop zo’n 35 meter vol op de slof: een beauty en 0-1 voor de Boys!

Daarna nam Heverlee eventjes het commando over. T2 Thomas greep in en bracht Koen en Bram ter vervanging van Fons en PJ. Toch ging de thuisploeg steeds meer dreigen en creëerde nu zelfs enkele kleine kansjes. Net op het moment dat de gelijkmaker er zat aan te komen, deed Ray de boeken toe. Eerste zette hij door op een diepe bal van Arne en lobde de bal over de keeper: 0-2. Vijf minuten later slalomde hij door de defensie en mikte precies in de verste hoek: 0-3! De ontlading was enorm, zoals bleek uit zijn spontaan, maar bizar vreugdesprongetje. Bert, die een te snel lopende Wim mocht vervangen, en Michiel hielpen mee de zege veilig te stellen. De mooie competitiestart blijft maar duren en volgende week komt er met RG Oplinter weer zo’n ongeslagen leider op bezoek. Hopelijk kunnen The Propellerheads en Shirley Bassy dan opnieuw hun grootste hit bovenhalen

woensdag, 27 september 2017 07:55

Remy Boys Wijgmaal II – De Venne Aarschot : 4-1

Op de vierde speeldag ontvingen de leeuwen uit Wijgmaal de co-leider uit derde klasse A, De Venne Aarschot. Na een 6 op 9 was de drang om de aansluiting te behouden met de top-3 zeer groot. Het zonovergoten Stade Maurice Steurs was aardig volgelopen voor deze topper op zaterdagmiddag en de grinta stond af te lezen op de gezichten van de boys. Coach Thomas en Kris hadden volgende basisspelers het veld ingestuurd. In doel Pablito – Fons, Wikkel, Anthoon en Adri op de achterlinie – de driehoek op het middenveld bestond uit Jos, Forceville en Raja – de flanken werden bevolkt door Arne en Ruben – PJ nam plaats in de spits.

De wedstrijd begon allesbehalve afwachtend, met enkele goede combinaties richting het doel van De Venne, zonder echte grote kansen. De jongens uit Aarschot waren niet van plan om hun voetjes terug te trekken en dit resulteerde meteen in enkele erg opzichtige fouten. De Venne kwam af en toe gevaarlijker opzetten en na 17 minuten zorgde een splijtende pas door het centrum van de Wijgmaalse defensie ervoor dat de Aarschotse spits alleen op Pablo af kon gaan en de 0-1 in doel lobde. Een opdoffer, al gingen de hoofden van de leeuwen allesbehalve naar beneden. Integendeel, de Boys bleven bij momenten mooi combinatievoetbal op de mat brengen met de geoliede driehoek op het middenveld als draaischijf. Dit leidde in de 21ste minuut tot een knappe actie van Arne die vervolgens de bal tegen de lat torpedeerde. In de rebound viel de bal voor de voeten van PJ die werd neergemaaid op het moment dat hij de bal in doel wilde leggen. Een strafschop, zo duidelijk dat zelfs Maurice het had opgemerkt van achter zijn toog. Arne liet deze kans op 1-1 niet liggen en plaatse de bal in de rechter benedenhoek. Het spel viel niet stil en de duels werden er niet minder lief op. De fouten stapelden zich nu op langs beide kanten. Wim, Anthoon en Adri gingen zonder pardon in het boekje van de scheids, waarvan we vermoeden dat geel zijn lievelingskleur moet zijn. In de 29e minuut kreeg PJ de bal mooi aangespeeld door Arne en alweer vloog de centrale verdediger van de Venne er veel te wild in en werd de Wijgmaalse spits foutief afgestopt. Geel was ook zijn deel en, deze keer toch tot onze eigen verbazing, ging de bal opnieuw op de stip. Arne nam het geschenk in dank aan en joeg de 2-1 tegen de netten. Het gezegde ‘een ezel stoot zich geen twee keer aan de dezelfde steen’ kennen ze blijkbaar niet in Aarschot. Want alsof zich twee keer stoten aan dezelfde steen niet genoeg was, werd in de 41ste minuut na een diepe bal de doorgebroken PJ door de keeper neergetrokken. Rood voor de doelman van Aarschot en wederom strafschop. Arne twijfelde ook nu geen seconde en ramde zijn hattrick enig mooi voorbij de doelman ad-interim. 3-1: meteen ook de ruststand.

De tweede helft werd op vraag van T2 Thomas vakkundig doodgemaakt. De met geel geboekte Adri werd aan de rust vervangen door Koen. Al snel konden de boys via corner de 4-1 maken en de wedstrijd helemaal beslissen. Arne sneed de bal perfect aan en Ruben kon aan de tweede paal op een geheel eigen manier de bal in doel werken. Missie volbracht, de drie punten bleven in Wijgmaal en de boys kwamen met deze overwinning op een gedeelde 3e plek met 9 op 12. Volgende wedstrijd op 7 oktober wacht opnieuw een topper, op verplaatsing naar KG Heverlee, die foutloos zijn gestart met een 12 op 12! Alle supporters op post!

maandag, 18 september 2017 20:35

Knepper Leefdaal - Remy Boys II: 0-5

Op zaterdag 16 september stond de tweede uitwedstrijd voor onze tweede ploeg op het programma. Tegenstander was de ongeslagen leider Knepper Leefdaal, met 11 doelpunten voor en geen enkele tegentreffer hadden zij voorlopig een foutloos parcours afgelegd. Onze ontembare leeuwen, de schrik van derde nationale, gingen op zoek naar hun tweede driepunter van het nog prille seizoen. Coaches Kris en Tommy stationeerden onze 11 in een 4-5-1 met doelwachter Jakke “De Nul” Creten. In de verdediging van links naar rechts Roel, Wim, Tijs en Bram, het middenveld werd bevolkt door Robino, Forcevillo, Jos, Adrie en Joujou, diepe spits Ray moest voor de doelpunten zorgen. Sterke bank met Ulliballi, Ruben, Wannes en Radja (of Steven voor de vrienden).


De leeuwen drukten hun prooi al vanaf den beginne met de neus op de feiten: hier zouden geen punten thuis blijven. Na 15 minuten en een ingestudeerde corner belandde het leer bij Forcevillo die het overzicht bewaarde en de 0-1 op een dienblaadje aanleverde bij Ray. Prachtig combinatiespel in combinatie met feilloze automatismen resulterend uit harde training. Mooi om aanzien, dat éénrichtingsvoetbal tijdens de eerste helft. Het verdedigend compartiment was een robuust blok, onze middenvelders dolden hun rechtstreekse tegenstanders tiki taka. Minuut 30 wederom corner. Een lage bal van Jos schoot door en werd door een attente Forcevillo in doel getorpedeerd: 0-2. In tussentijd had Jakke “De Nul” nog een penalty gespot vanuit zijn grote baklijn, maar het bleek om een vrije trap net buiten de middencirkel te gaan. 0-2 bij de rust.

 

Eén wissel tijdens de koffie, Jakke bleef in de kleedkamer, Robino pakte zijn plaats in tussen de palen, Radja nam de nummer 6 over van Robke. Aanvang van de tweede helft, geen grootse wijzigingen in spelwijze. Onze Rood Blauwe helden gingen onverstoord verder hun tegenstander hoorndol te spelen tot wanhoop van de tiental moedige supporters die afgezakt waren naar de arena. Het overwicht in spel resulteerde vrijwel meteen in de 0-3 van Jos (na een strakke voorzet van Joujou) en de 0-4 via het dijbeen van de onvermijdelijke Ray (op aangeven van de ingevallen Ruben). Fysiek perfect in orde, tactisch meesterspel, onze vaartjongens hadden zelf niet slecht gestaan in een poule met Bayern, PSG en Celtic. Kers op de taart met dank aan Ulliballi en op assist van man van de match Ray, de ultieme retro en 0-5 eindstand. Mooie match boys. Wij kijken talrijk uit naar onze volgende wedstrijd, aanstaande zaterdag 23 september in Stade Maurice, slachtoffer van dienst: De Venne Aarschot. Afspraak om 13u30, allen op post.

 

 

maandag, 14 november 2016 15:03

Remy Boys I – Kapelleke Langdorp: 4-1

Na de zure puntendeling op het veld van Sparta Tremelo vielen er harde woorden in de kleedkamer. Het beloofde en o zo begeerde vat van de coach – een feit bij 7 op 9 in de maand november – was in gevaar. In tijden van hoge nood kunnen we gelukkig nog rekenen op de inventiviteit van PC en Jokke: koppen bij mekaar gasten! Zij organiseerden op donderdag een teambuilding die de Remy Boys nog lang zal heugen. Een gezonde of op zijn minst plezante mix van voetbalvragen, technische hoogstandjes, bierbommen en partysnacks met als citroen in de tequila boem boem de plechtige overhandiging van de nieuwe Remy Boys pullen. Na de autovlaggetjes en de sjaals al de derde merchandise aanwinst dit seizoen. Waar gaat dat eindigen? Jan Eelen mag het weten. Een dikke merci trouwens aan sponsor Transport Vandenbroeck Herent! De vrijdag erop waren er opvallend weinig Remy Boys in het lokale straatbeeld te spotten. Zaterdag was het dan matchdag met maar één doel voor ogen: drie punten. Iedereen was paraat. Kris zijn tactische richtlijnen pasten ternauwernood op een A3-formaat en zelfs de voorzitter himself betrad voor de match de kleedkamer om de troepen aan te jagen. De volgende leeuwen moesten de klus klaren: Pablo; Ray, Maarten A., Dieter, Jan C.; Jan H., Jokke, Lukas, PC; Thijs en Jan S. Op de bank zaten Roel en Bert. Oh ja, en ene Maarten Lamens die eindelijk zijn comeback maakte! Er hing iets in de lucht …. De match tegen Kapelleke kon nauwelijks beter beginnen voor de thuisploeg. Dieter opende prachtig op Lukas die beheerst voor doel bracht, waar Thijs de bal droog in de korte hoek vlamde: 1-0. Bij de volgende aanval was het weer prijs. Vanop de hoek van de backeree lobde de Thijs de bal in de verste winkelhaak, een beauty en 2-0 voor de Boys. De langdorpelingen kwamen via een gelukje terug in de match. Ray kreeg de bal van dichtbij tegen de arm geschoten en de ref wees naar de stip: 2-1. Niet veel later floot de scheidsrechter consequent hands aan de overkant, maar doelwachter Pablo miste de elfmeter. Zo bleef het nog spannend tot aan de rust. Ook na de pauze was het lange tijd gelijk opgaand. Gelukkig nam Jokke zijn ploeg op sleeptouw richting de overwining. Halfweg de tweede helft was het bom o’ clock! Jokkes kanonschot vanop zo’n 30 meter spatte uiteen op de binnenkant van de paal. Niet veel later mocht hij wel juichen. Met een sublieme pass stuurde Swinkels Jokke alleen richting vijandelijk doel, hij omspeelde de keeper en legde rustig binnen: 3-1. Niet veel later strafte Thijs geklungel achterin af met een genadeloze chip: 4-1 en boeken toe! Langdorp trof in het slot wel nog de lat alsook Pablo, maar onder impuls van een sterk ingevallen Lamens kwam de overwinning nooit meer in gevaar. Het was al van de eerste speeldag geleden dat de Remy Boys thuis nog eens konden winnen. Volgende week wacht Pakenhof Heverlee en wie weet kan het vat dan al worden aangesloten. In afwachting rest nog slechts één vraag: wie organiseert de teambuilding van donderdag?
StartVorige123456VolgendeEinde
Pagina 1 van 6

Wedstrijdverslagen 1de ploeg

Wedstrijdverslagen 2de ploeg