Van Holm Jan

Peter

zondag, 23 februari 2020 23:10

Bruggenhof Betekom -Remy Boys II 2-4

Het was een belangrijke uitgestelde match: de week ervoor totaal onnodig verloren tegen De Zoenk, een lichtpuntje met een gelijkspel tegen Meerbeek, maar het was al van eind november vorig jaar geleden dat we nog eens konden winnen. In de ranking kwamen we zo stilaan gevaarlijk dicht bij de staartploegpositie, zeker als je kijkt hoeveel inhaalmatchen de ploegen na ons nog te goed hebben. Met 19 punten staan we voorlopig toch iets veiliger  maar opletten is de boodschap.

Peter en kris konden rekenen op een elite-elftal: Victor in de goal, Bert, Seppe, Lukas en Joujou voorwaar erbij als verdediger, Matyas Boyen, Joni en Louis middenveld, Wout was daar ook veel te vinden, vooraan een hele rappe Sam en een iets minder rappe maar hard werkende Ignace.

Na een kwartier bewees Wout al dat hij een mooie voorzet van Joni kon binnenkoppen ,0-1, maar dat was het zo wat voor de eerste helft. De hele match moest er trouwens zwaar rekening gehouden worden met een ongenadige wind. 5' na rust was het weer eens genieten van een' Sam's moment', gelukkig moest hij er emaar een paar letterlijk in de wind zetten omdat Joni zo slim was  om richting linkerpaal te spurten en ook een paar verdedigers zo meetrok, Sam schiet binnekant paal en het staat 0-2 . Uit voorzorg ruimt Sam zijn plaats op het veld dan in voor een zeer verdienstelijke Jules.  Halfweg is het de beurt aan Wout die zich doorzet vanop links, voorbij enkele mannen waaronder de keeper moet slalommen, uiteindelijk rechts van de goal belandt. Hij levert daar in bij Jules die met  een mooie assist Ignace  bedient die binnenkopt: 0-3!

Dan denk je match gespeeld, maar 10' voor tijd vliegt een bal mede door de wind vanop links gekruist over Victor en enkele minuten later wordt Victor nog eens verrast door een dwarrelende bal uit vrijschop en het staat plots 2-3. Wij al denken 'het zal toch niet waar zijn zeker?

Gelukkig hebben we nog een Matyas Boyen om ons op de valreep weliswaar uit ons lijden te verlossen met een 4e goal.

Naast de zoete smaak van een overwinning heb ik vooral genoten van een goed draaiende tweede ploeg waar iedereen zich aan mekaar optrekt. 

zondag, 23 februari 2020 22:51

SK De Zoenk - Remyboys II 1-0

Een match om vlug te vergeten,

zondag, 09 februari 2020 16:33

Remyboys II - Liefhebbers Meerbeek: 2-2

Iedereen herinnerde zich nog wel het gelijkspel 4-4 op Meerbeek als hun beste match van het seizoen. Komt daar bovenop dat Peter met een sterk elftal kon aantreden met een drietal gasten erbij, om ze niet te noemen: nieuwkomer Willem (welkom, meer dan welkom), Thijs en terug-van-out-geweest Stef die een adrenalinestoot hebben toegediend aan de hele ploeg.

Peters ploeg: Jakke in doel, Ruben C; Stef, Bert en Roel als berlijnse muur, midden met Niko Radja en Seppe, voorste flanken met Joujou en Thijs en stormram Willem in punt.

  Na een dik kwartier kon hun keeper een shot van Thijs maar amper keren en een alerte Willem kon binnenschieten (loon naar werken dus voor beiden).

 Maar aie, aie, nog voor rust konden de Meerbekenaars twee keer tegenscoren, niet voor niets dus hebben ze in de rangschikking dubbel zoveel punten als wij. 

Toch bewezen de boys dat ze het woord 'versagen' niet kennen en hebben ze de tweede helft blijven vechen. De beloning kwam een kwartier voor tijd met een mooi staaltje voetbal: Prachtpas van Radja naar tweede paal, goedgerichte kopstoot van Thijs naar het centrum voor de goal en een aanstormende Bert kopt binnen. De rest is l'histoire se répète, gelijkspel dat aanvoelt alss een overwinning. 

zondag, 09 februari 2020 16:00

Remyboys I - Shangai Leuven: 2-1

Ere wie ere toekomt, de Shangaiboys hebben het onze boys, vooral het eerste halfuur, knap lastig gemaakt. Maar dat verklaart meteen dat 'die van ons' vanaf het begin hun beste kunnen hebben ingezet.

Krisses boys waren: Victor terug van even out, verdedigd door Lukas(K), Matyas, Robbe en een multi-inzetbare Milan, midden Marre, Joni en Boris, Wout , Mattias en Sam als afwerkers.

Het nieuwjaarsdiner van de vorige avond hadden de boys blijkbaar goed verteerd. Je kan al beter voetballen maar toch gingen de Shangai-lezen met de de eerste goal lopen na een kwartier. Toch duurde het tot het halfuur eer Mattias een gemeten pas van Sam (gelukkig hersteld van blessure) kon gelijkmaken. Voor de rust heb ik alleen nog een vrijschop van Matyas, na fout op Mattias, genoteerd: was wel goed gericht maar toch een paar meter te hoog. 

De tweede helft heeft Kris wel alles op alles moeten zetten met een man op man verdediging om de lang uitblijvende overwinning veilig te stellen. De assist kwam van captain Lukas, Wout lokt twee (volgens hem misschien wel drie) verdedigers en hun keeper weg van voor de goal en Marre kan een van zijn gemakkelijkste goalen van het seizoen binnentrappen. Maar iedereen, de vervangers van het laatste kwartier inbegrepen, Seppe, Stef en Joujou, hebben er voor gevochten. Vandaar dat de coach oordeelt dat de hele groep de titel van 'man van de match'verdient . Voor mij mag dat iedere week zo zijn!

maandag, 03 februari 2020 17:16

FC Supers - Remyboys I: 1-3

Spijtig genoeg geen verslag want de match niet gezien, wel gezien dat peter coach van dienst was en misschien wel zelf iets wil brouwen?

Wel weet ik van hem dat Thijs al kon scoren in de eerste helft, Joni heeft zijn zoveelste penalty binnengetrapt - het was blijkbaar nipt? - en toch een nietgekwetstjongtalent Marre heeft gezorgd voor de 0-3. Spijtig voor Jan C want Supers hebben nog een eerredder gescoord.  

dinsdag, 21 januari 2020 06:36

Remy Boys I - KWB Scherpenheuvel: 5-0

Forfaitcijfers qua uitslag maar echt geen forfaitmatch, het was een match met mooi voetbal, ook al omdat de KWBmannen het toelieten met weinig druk op de bal, maar voor ons de supporters was het  genieten geblazenl 

Jakke nog eens in doel, Lukas (K), Boyen en Robbe om onheil te voorkomen, Boris, Joni, Mattias M en Iason (al na 5' uitgevallen, Seppe kwam hem vervangen) zorgden voor de aanvoer - en hoe! - Milan, Thijs en Wout konden afwerken "zo fris als konijnen op het plein"

Na 20' de kat uit de boom te kijken begon het festival van de boys met goalen om de 10': eerst twee keer Milan, t, hoewel de balkontrole van Milan er mocht zijn, en dan Boris, alle drie op assist van meesteraanbrenger Joni.

Op een haar na werd het echter nog bijna 3-1 voor de rust met een bal tegen de paal. Ook Milan met een sputterende hamstring moest zich dan laten vervangen door Jan H.

De druk blijft konstant hoog:  Thijs plaatst een vrijschop juist naast , en ook zijn tweede enkele minuten later scheert nu wel de paal maar ook aan de verkeerde kant. Vlak voor rust krijgt hun kapitein het even echt op zijn heupen en keilt Mattias M bijna de vaart in. 

De tweede helft werd opgesierd door een prachtige'thijsfase': met korte stapjes en crochetjes 2 à 3 man in de wind ergens aan de achtzerlijn op een paar meter van hun goal, afgewerkt met een beheerst opwippertje naar Joni aan de tweede paal die maar hezeft binnen te koppen. Ik - en hijzelf waarschijnlijk ook niet - wist niet dat hij het nog kon! Of hij tot dat soort frivool spel geïnsprireerd werd doordat Sofie en dochter Louise juist ervoor de supportersbank watren komen versterken zullen we nooit weten. Dat was dus de 4-0. Halfweg werd Mattias M nog eens onderuitgehaald in het strafschopgebied - hij kan er natuurlijk ook niets aan doen dat hij de laatste weken in bloedvorm is en daardoor dikwijls gepakt wordt... en nog iets: wie kent er het geheim van zijn looptechniek? - . Als beloning zet Joni de penalty nog om, einduitslag 5-0.

Toch enige ongerustheid over de groeiende gekwetstenbank vooral bij de jongere generatie:Iason, Milan, Sander,Lucas C, Sam. Met de wens van Shakespeare: (ambition) players schould be made of sterner stuff.

maandag, 20 januari 2020 17:30

Remy Boys II - Nelly Boys Rillaar: 1-2

Nu al de vijfde match op rij dat de boys er niet in slagen om een puntje te halen, zelfs niet in een thuismatch. En dat tegen een ploeg die je toch zeker geen klepper uit de reeks kan noemen. Het leek me zelfs eerder een veteranenploeg. Meer dan tijd om terug eens wat vechtlust te tonen.

Toch positief dat we  nog voor de rust op voorsprong komen: een mooie assist van Maarten L naar Ruben die binnenlegt.

De tweede helft was amper bezig als de Nellyboys  al twee keer konden tegenscoren, en daarna... niets meer te melden.

15 punten halen na 15  matchen is toch niet om over naar huis te schrijven, er blijven maar 9 matchen meer over om een en ander recht te zetten.

Alle respect voor Peter die er toch maar iedere keer staat! 

zaterdag, 18 januari 2020 08:44

Dit is soms ook voetbal

33480c0a-8048-48f2-9ea2-d2af4e213a02

zondag, 12 januari 2020 12:36

FC Pellenberg - Remyboys I: 4-2

Je kon hopen op een supergemotiveerde boysploeg want er kon voor de tweede plaats in de stand gevochten worden. Dat die mannen te kloppen vielen is duidelijk als je hun kalender bekijkt: al punten laten liggen bij ons, op Astra en op Heuvel-lo, zelfs verloren op Pakenhof en tegen Cardinals. En aan onze kant, ... vóór de match dan toch, alleen goed nieuws: Wout en Lukas (als veldspeler)terug, Floris (mister 'no pasaran'!) er bij, en verder alle normale sterkhouders, misschien op Joni en Boyen na:

Victor terug in doel, afgeschermd door  Robbe, Kobe, Floris en Lukas, midden met Marre, Mattias M, Pirre en Boris, vooraan Thijs en Wout. Een gekwetste Sander maar toch op de bank en last but not least lukas Cornet. 

Het probleem is dat  voor dit soort matchen de hele ploeg moet top zijn, dat was bij enkelen gisteren duidelijk niet het geval. Het commentaar kan kort zijn. Aan minuut 70 stonden we al 3-0 achter. 

Dan gebeurt er iets merkwaardig, na een penaltyfout op Mattias M die door Pirre mooi tegen de netten wordt getrapt, 3-1 maar nog een dik kwartier te spelen. Plots ondervinden de boys aan den lijve wat adrenaline kan doen met een mens, nog meer dan 10' te spelen en Thijs trapt, weliswaar na een carambolefase de 3-2 binnen. Het zal toch niet waar zijn zeker dat we een l'histoire se répète'-moment gaan beleven? Wie herinnert zich niet onze thuismatch tegen die ploeg: ook daar gaven we op een kwartier tijd op het einde onze voorsprong van 3 goalzen uit handen na een begenadigd kwartier van de pellenaars! De veer brak echter als enkele minuten voor tijd de pellenaars nog een vierde konden binnenfrommelen. naast de tegengoal van Pirre neem ik ook de inbreng van Lukas Cornet mee in de verklaring van het dolle boyskwartier, spijtig genoeg too little, too late, maar vooral too short (voor de liefhebbers van Jojo)°

zondag, 12 januari 2020 12:20

FC Tabor - Remyboys II: 6-3

Coach Peter heeft het allemaal gzezien:

Jan C in doel. Achteraan: Roel, Bert, Ruben C en Jan H. Centraal: Seppe, Jos en Rukke. Op de flank A3 en Ignace.  JouJou in’ t punt. Op de bank PJ. Afgevaardigde en materiaalman waren 2 telgen van de fam. Doucet. Eén supporter: Bram R.

De wedstrijd begon evenwichtig met veel middenveldspel. De keepers moesten enkel in actie komen bij wat terugspeelballen en enkele pogingen. Zo zagen we een mislukte volley van Ignace.  Hij werd later door Seppe de diepte ingestuurd en de trap van Ignace ging voorlangs. Een afgeweken bal van Tabor ging gelukkig naast.

Op minuut 35 maken we een fout buiten de 16. De vrije trap werd door Jan nog tegen de lat geduwd maar 2 Taborezen waren gevolgd: 1-0. Op minuut 40 komen we zeer goed weg, de spits van Tabor trapt onstuimig over. Even later geven we een corner weg en Tabor kopt deze mooi binnen. 2-0 en rusten geblazen.

Na rust komt Jos hoger spelen, naast Rukke. Dit helpt een beetje, we zitten beter in de wedstrijd en zetten wat druk naar voor. Dit zonder echte grote kansen. Ondertussen was PJ op het veld gekomen in de plaats van A3. Na een uur spelen krijgen we een penalty tegen, een twijfelgeval, maar 3-0.

We gaan met 3 achteraan spelen, Jan H schuift door. We geven de moed niet op en zetten die van Tabor onder druk. Rukke trapt naar doel, wijkt even af, maar 3-1. We gaan nog meer naar voor, op een tegenaanval doet Jan C. nog een goede redding met de voet. Regelmatig kunnen we de bal goed kunnen rondspelen maar de laatste pas, komt niet aan.

Weer op een corner krijgen we een doelpunt tegen: 4-1. Vier tegendoelpunten op stilstaande fasen!!!!!!  Na slecht verdedigen nog 5-1 en 6-1.

We blijven gaan, laten de kopjes niet hangen. Na een corner komt de bal in de voeten van Roel en die trapt lekker hard in de winkelhaak: 6-2. Even later Jan H met een vrije trap, rechtstreeks mooi in doel. Dit is dan ook de einduitslag: 6-3. Op basis van mooie doelpunten verdienen we de wedstrijd te winnen. Maar over de rest? Aan inzet en goede wil wel geen gebrek.

Doelpunten: Ruben VH en Jan H

Man vd match: Seppe

Pagina 1 van 9

Wedstrijdverslagen 1de ploeg

Wedstrijdverslagen 2de ploeg