Van Holm Jan

Peter

maandag, 16 september 2019 13:27

Nelly Boys Rillar B - Remy Boys II

Wedstrijdverslag: Nelly Boys – Remy Boys

Zaterdag werden we verwacht in Rillaar aan de steenweg op Scherpenheuvel. In Scherpenheuvel zou op hetzelfde moment de eerste ploeg spelen. Maar wij focussen ons op de prestatie van de tweede ploeg.

Coach Peter had de volgende opstelling voorzien:

Jan in doel. Achteraan PJ, Roel, Bert en Kris. Jos en Douce voor de verdediging. JouJou en degelijke debutant Kobe op de flank. laatkomer Radja op 10. Lenny was onze diepste man. Ignace, Peter en afgevaardigde Whikes zaten op de bank. Ulle en Aussie waren de supporters.

Het veld lag er droog en hobbelig bij en dat was te zien aan het onzuivere passenspel. Door het kort opzitten van de tegenstander, kregen we de bal moeilijk onder controle. Na een lange ingooi van Nelly Boys kreeg JouJou de bal op zijn hoofd en de bal verdween met een boogje over onze keeper: 1-0. Ondertussen had Lenny aan de scheids een schijtpauze gevraagd. Ons enige antwoord op de achterstand waren enkele afstandsschoten van Radja en Lenny die over vlogen. Kris had nog de beste trap in huis, binnen het kader, maar klemvast door de keeper.

Tijdens de rust heeft de coach, na overleg, een verschuiving gedaan. PJ wisselde met Kobe van positie. De tweede helft begon met veel druk van ons op de verdediging van de tegenstander. We hadden we match in handen en speelden contant op de helft van Nelly Boys. Ignace kwam na 10' Radja vervangen. Lenny op 10, Ignace op 7 en JouJou in de spits. Net zoals in de eerste helft kwam ons gevaar vooral van buiten de 16. Trap Douce werd afgeblokt, Jos trapt nipt naast. De onrust en ongeduldigheid begon in onze ploeg te sluipen. Zeker na een zeer grote kans van de tegenstander. Onze inzet en ons geloof in een doelpunt (Willen Winnen!!!) werd in minuut 85 beloond. Lenny zet voor, bal komt na de kluts bij Douce en uiteindelijk bij PJ die van dicht bij binnentrapt: 1-1. Peter komt nog de moegestreden Kris vervangen. De laatste kans was voor Nelly Boys maar Jan stond goed opgesteld en tikt de bal over de lat.

Man van de match: Jan

Na drie wedstrijden hebben we 7 punten. Evenveel als vorig jaar na 13 wedstrijden in de heenronde. Ambitie is zeker Europees voetbal, de top 5 dus.

Voor verslag Peter

zondag, 08 september 2019 09:33

Remy Boys I - FC Pellenberg 3-3

Tony herinnerde me eraan dat we in de 4 vorige jaren maar één keer één punt hebben gehaald in een thuismatch tegen Pellenberg, bij hun hebben we telkens verloren.

Coach Kris had zijn huiswerk goed voorbereid en gezorgd voor wat versterking door beroep te doen op Arno en Tuur. Meer dan nodig om geen belabberd figuur te slaan, onze doodle toonde dramatische witte plekken: geen Sam, Roosens, Stef, Wout, Matthias D, Sander. Allemaal om allicht goede redenen. Aja, er is dan nog Floris ook waar we nog niets van gehoord of gezien hebben op training...

Gelukkig hadden we nog een sterke bank met talentvolle nieuwkomers, in de tweede helft kon Milan Thijs vervangen, wat later werden Arno en Tuur ook nog gewisseld door herstelde Boris en Iason. en, zzer belangrijk, konden we voor de eerste keer rekenen op Viktor in de goal!

De verdediging werd verzorgd door Lukas, Boyen, Robbe en Tuur. Middenveld met Arno, Joni, Pirre en Marre, Thijs en Mattias vooraan. 

De hele eerste helft hadden de boys duidelijk overwicht, kort voor het halfuur kon Thijs de ban breken met een penalty 1-0. Dan begint de eerste schijf van gemiste open kansen, eerst probeert Pirre de korte hoek, dan Thijs alleen voor de keeper en vlak voor einde eerste helft ook Arno. 

De tweede helft begint opnieuw met opnieuw een open kans voor Arno, Thijs, weliswaar goed gevolgd, kon evenmin afmaken. Arno geeft daarna een gemeten kans aan Joni die kalm afmaakt: 2-0, 10' later doet Arno het opnieuw nu naar Mattias maar hij mist ook. 

Hoe gaat dat weer met dat 'deksel op de neus'? Op een kwartier tijd scoren de pellenbergers maar liefst drie keer tegen. Milan was onderussen ingevallen voor Thijs, nu worden ook Arno en even later ook Tuur vervangen door Boris en Iason. Alle drie vlogen erin voor volle 100% maar het duurde toch tot de laatste 5' eer Pirre op vrijschop van Lukas kon gelijk maken. Bij ons een grote oef, hoewel er daarna nog twee wereldsafes van Viktor nodig waren, bedankt man. Eindstand 3-3.

een leerrijk verhaal hoe je met een 2-0 voorsprong toch niet op beide oren kunt slapen. 

Nog Peter bedanken natuurlijk als loco-coach  voor Kris die zijn telefoonkrediet wel helemaal zal opgebruikt hebben vanuit het verre Majorca.

zondag, 08 september 2019 08:54

Remyboys II - Tabor Heverlee: 2-0

Een sterk seizoensbegin van onze tweede ploeg! Niet alleen door de 6 op 6, maar vooral twee overwinningen op ploegen waar we vorig jaar van hebben verloren. De krachtige injectie van nieuw jong talent gemixt met ervaren spelers is een succesformule. Misschien nog wat vroeg maar ALS die inzet blijft zullen we meespelen aan de kop in plaats van aan de staart!

Jan in de goal (puike match man!), met Roel, Bert, Seppe en een Jan Henderix die rust en ervaring bracht, werd voor de tweede maal gezorgd voor een clean sheet. Wel geluk gehad met een hands-balletje gevolgd door een penalty die tegen de lat spatte.

Een goed draaiend middenveld met Ruben, Radja en Bart, hielden de goed spelende taborianen echt in bedwang en slaagden er nog in om Milan, Iason en Joujou (lang geleden dat ik hem nog eens topsnelheid zag halen met die lange benen)in de vuurlijn te brengen. 
Na een vrijschop (wie gaf hem weer?) kon Radja op het halfuur de rebound benutten: 1-0. Milan 10' later vertrok als een stormram van de middellijn, slalomt voorbij twee drie spelers en besluit onhoudbaar, klasse man. 

In de tweede helft komt de rest van onze talentenbank aan hun trekken: Boris,  terug van kwetsuur komt zijn technische vaardigheid etaleren, Jules geeft zich volledig op de plaats van Bart en A3 kan zijn kans afwachten om onverwachte dingen te doen. 

De stand blijft ongewijzigd, mede door die gelukkig gemiste penalty en de punten zijn binnen. Volgende week op naar Nellyboys. 

dinsdag, 03 september 2019 13:43

Raket Tienen - Remy Boys 2: 0-1

Vorig jaar kregen we op eigen veld nog een pandoering met 1-5 van de raketeers. Peter, als gelegnheidscoach had wel een sterke selectie spelers meegekregen van onze T1: Thijs, Wout en Milan in de vuurlinie, Pirre, Ruben en Marre in het middenveld, Sander, Bram R, Seppe, Roel achteraan. En een niet te passeren Lukas in doel. Met een stevige bank die de tweede helft inviel: Joujou, Niko, werkpaard Force en techno Jos. 

Mooi voetbal gezien want ook de raketeers kunnen een potje voetballen met veel precies passenspel. onze gasten hebben het meer van inzet en werkkracht. De eerste helft telde ik een paar kansen voor ons maar de precisie van de laatste pas ontbrak. Onze verdediging spaalde onder leiding van Roos wel heel sterk, (bijna) geen doorkomen aan. 

Het orgelpunt kwam midden de tweede helft, op vrijschop enkele meters voor de backlijn nog, knalt Pirre mooi in de bovenhoek, onhoudbaar! Zijn oerschreeuw was geweldig om horen. Het laatste kwartier zijn we wel ontsnapt aan een mogelijke tegengoal... dikke proficiat voor deze geslaagde seizoensstart. Nieuwsgierig wat jullie er dit jaar met het vele nieuwe talent zullen van bakken. 

Kleine tip: sleutel is komen trainen! De club - en natuurlijk zeker ook de coach - verwacht dat jullie minstens de helft van de trainingen aanwezig zijn en beschikbaar voor 9 op de 10 matchen; alleen GROEN is het juiste vak op den doodle! No sweat, no glory. 

woensdag, 27 maart 2019 16:44

Remyboys I - FC Supers: 3-1

De eerste ploeg heeft toch revanche kunnen nemen met een duidelijke overwinning, ondersteund door mooi voetbal, na het puntenverlies op het patattenveld ginder van de Supers. Gelukkig werd de match ook gefloten door een neutrale man die zijn best deed en bleven we gespaard van het soort onbekwamen waar we de laatste tijd last mee hadden.

Het karakter van de boys werd wel al na 25' gestest als de Supers eerst konden scoren na een zeldzame fout in de verdediging. Maar enkele minuten later ging Sam er alleen vandoor en knalt op de keeper maar die lost de bal , gelukkig is een steeds attente Thijs gevolgd en staat het 1-1.

Kort voor rust krijgen we een boysfestival. Eerst knalt Pirre, dan Sam en ook Jan S en zelfs nog Thijs of Mathias M maar telkens slaagt de keeper en een paar van hun spelers op de doellijn er in de bal te keren, een schitterende fase. Er volgt wel een corner, en dan volgt meestal een soort door Kris uitgevonden panenka versie: Mathias M trapt hem en Sam lepelt hem binnen. Rusten dus met een voorsprong.

In de tweede helft versieren de Supers op het uur een penalty, maar onze Jan C REDT! Hij verdiende het daarom om kennis te maken met Lazarus dezelfde avond...

Klassebak Thijs ging 20' later alleen op wandel, rolde simpelweg hun flank op en besloot mooi: 3-1. 

Superkontente spelers, coach en supporters, en we blijven leider! 

woensdag, 27 maart 2019 16:24

Remyboys II - Knepper Leefdaal: 2-1

Er voor gevochten en gewonnen! Met twee overwinningen op rij houdt onze tweede ploeg nog een kleine kans om alsnog in tweede kans te kunnen blijven: met de volgende match tegen Oplinter  wordt het erop of erover. Duimen maar.

De eerste helft toonden de boys nog eens dat ze kunnen voetballen, met Matyas, Christof en vooral een gemotiveerde Force ging het vlot. Niet vergeten te vermelden dat Free D bereid werd gevonden om in te vallen als gelegenheidsdoelman... voor herhaling vatbaar! De vele kansen werden maar beloond kort voor de rust. Maarten Force werd getackeld in  de rechthoek en Jan H knalde à la Hazard de penalty binnen, 1-0.

De vreugde werd snel getemperd na rust na een dekkingsfout van Adri :1-1. Toch bleven de boys kansen versieren en ...verkwanselen. Een kwartier voor tijd lukte het Jonas eindelijk nog eens, na pas van Jan H, om af te werken 2-1. Adrenaline heeft er voor gezorgd dat we de winst hebben kunnen vasthouden tot het eindsignaal. Het wordt dus echt tandenbijten, Oplinter en Nellyboys zijn zeker te pakken, Dorpskroeg heeft trouwens evenzeer een moeilijke loting in zijn resterende 4 matchen. 

zondag, 17 maart 2019 21:41

Alpia Tildonk - Remy Boys I: 1-3

Kris had duidelijk gewaarschuwd dat het een aartsmoeilijke match zou worden tegen een Alpia op dreef de laatste weken.  Met maar liefst 6 zwarte parels, zelfs één speler van Tildonk en ene van Haacht en de rest weet ik niet. Hun voorzitter heeft het al jaren moeilijk om zijn ploeg drijvende te houden, een paar seizoenen terug heeft hij zelfs beroep moeten doen op een buslading polen, maar toch respect voor de man. 

Maar dat was buiten de waard - in dit geval weer een scheidsrechter door onze Bond gestuurd - gerekend die zich helemaal liet gaan als hun 12e of zelfs 13e man. Ik gebruik met opzet het woord'gaan' omdat hij slechts een paar keer zich inspande om een zeer kort loopje te placeren en de rest bekeek vanaf een cirkel van hooguit tien meter rond de middencirkel. Om niet te overdrijven houd ik het hier bij drie duidelijke handsballen (waarvan één gevolgd door een goal van Alpia) en een overduidelijk penalty (Sam wordt letterlijk op de grond geduwd) die hij niet fluit, ook de supporters van Alpia konden hun ogen niet geloven en bekeken het met ongeloof. Het is toch een echte schande dat de Bond blijkbaar moet beroep doen op veel te oude mannen, in dit geval zelfs ene die niet meer bij de kblvb mocht fluiten. Dat  dat soort onbekwaamheid waardoor een match een nachtmerrie wordt voor supporters én voor spelers, is kortweg ontoelaatbaar. Aan de Bond om een minimale controle en evaluatie te doen van hun scheidsrechters.

Kort nog over de match dan: de voorspelling van de coach kwam uit, een heel stuk van de eerste helft liepen we achter de feiten aan, vooral ook zoals gezegd door de 12e man. Uiteindelijk kregen we wel een goal binnen na niet gefloten handsspel. 

Tijdens de rust heeft Kris de spelers bezworen die man uit hun hoofd te bannen. Ook met een paar nuttige vervangingen, eerst met Floris en Bram R en een beetje later een herrezen Mich, begonnen  de boys er aan, onbevangen en precies. Buiten een paar gevaarlijke uitbraken werd de match nu gespeeld op de helft van Alpia. Op het uur past Mich naar Sam en dan weet je het:1-1. Pirre bedient 10' later Floris die naar voor was gevlinderd en volgt nr 2. De kers op de taart komt 5' voor affluiten en  de steeds hardwerkende Pirre bedient nog eens Sam die daarmee weer eens zijn gemiddelde van de vorige matchen haalt: 2 doelpunten op zijn conto, eindstand 1-3.

 

zondag, 17 maart 2019 10:47

Dorpskroeg Egenhoven - Remy Boys II: 3-6

Ik was wel een kwartier te laat maar juist op tijd op het veld achteraan op het sportkot om de tweede goal van Ruben te zien 0-2 dus. Op het halfuur legt Ruben de bal klaar voor Ray en staat het 0-3. Die kroegenaars speelden wel de hele eerste helft met 10 man.

Pas vrij laat had ik door dat de man-int-zwart onze Radja was: ik kan alleen getuigen dat hij veel beter floot dan de paar scheidsrechters waar we het de laatste weken moeten doen, lees maar eens het verslag van wat we op Alpia Tildonk een paar uur vroeger hebben moeten meemaken.De tweede helft kon Dorpskroeg gelukkig voor hen terug rekenen op 11 man en het maf gezegd: die mannen kunnen een aardig stukje voetballen.

Maar wij ook, veel beter samenspel dan je gewoon bent te zien bij die van ons en dat heeft uiteindelijk geloond.

Kort na de rust kan Joujou na mooi passenspel Ruben bedienen die weer kan scoren 0-4. Dorpskroeg had wel geen zin om zich te laten afslachten en scoren 10' later tegen: 1-4

Na fout op Ray krijgen we penalty die Jan Henderix keihard binnentrapt en het staat 1-5. Het wordt zelfs nog 1-6 als Ray een gemeten pas schuift naar Bram Lamens  die zijn eerste goal van het seizoen maakt. 

Het laatste kwartier is de focus weg en kunnen die mannen zelfs nog twee keer tegenscoren, ei zo na zelfs 4 keer ware het niet van onze goalie Lucas D die zijn eerste penalty -denk ik toch? - bij ons stopt, bravo man!

... Matematisch hebben we nog een waterkans om voorbij Dorpskroeg te schuiven in de ranking: wij hebben 15 punten en zij 17 maar een match minder. Het kan nog: op de vier resterende matchen hebben we zeker nog twee kansen en wie weet sprokkelen we nog een paar puntjes bij de twee andere ploegen, positief blijven en vechten tot het einde dus. 

 

 

 

zondag, 17 maart 2019 10:27

Remyboys II - FC Tabor 1-2

Echt een match van de laatste hoop op nog een kans op behoud in tweede klasse. het begon wel zeer goed. Hun keeper lost op het kwartier de bal en Matyas is goed gevolgd, 1-0. Onmiddellijkk gevolgd door een goede kans van Jonas Devos. Onze goalie Lucas mist dan een bal op het halfuur en het staat 1-1.

Nog voor de rust krijgen we wel een penalty maar Ruben heeft zijn dagje niet, hij probeert een slap plaatsballetje naar de rechterhoek maar hun keeper had goed gekozen. De rest van het verhaal is intriest, Matyas en Christof moeten verdwijnen om in te vallen bij de eerste ploeg, de sterkhouders van de tweede ploeg (Bart, Radja, de Maartens? enz) waren niet van de partij. Het laatste halfuur moeten de taborianen het nog redden met 10 en toch slagen ze er in nog te schoren. Eigen schuld ,dikke bult? 

woensdag, 13 maart 2019 19:08

Remyboys I - Sparta Tremelo: 4-1

 

Al na 10' doet Sam de bal afwijken die tegen het gezicht van de keeper en dan tegen de paal botst, gelukkig is Sam goed gevolgd en 1-0.

We moeten wel een doelpunt slikken , spijtig voor Jakke, geen clean sheet maar wel voortreffelijk gekeept de hele match!

Na het halfuur, een doorsteekpas van Jan Swinkels en weer staat Sam klaar om af te maken: 2-1.

Kort na de rust, en de zoveelste aanval blijft Thijs in offsidepositie slim van de bal, Matyas B kan de bal terug koppen in de grote backlijn en daar staat opnieuw Sam klaar om mooi naast de keeper de bal binnen te schuiven : 3-1.

De steeds nuttige hardwerkende Thijs krijgt dan voor affluiten nog een gemeten pas van Matyas B en -hij heeft het nog niet verleerd - het wordt zelfs nog 4-1.

De beloning: later op de avond bleek dat we terug aan kop staan in onze reeks. Maar de eindstrijd wordt bikkelhard. Misschien eens herlezen wat ik vorige week heb gevraagd: komen  trainen is de sleutel.

 

StartVorige123456VolgendeEinde
Pagina 1 van 6

Wedstrijdverslagen 1de ploeg

Wedstrijdverslagen 2de ploeg