maandag, 29 januari 2018 16:38

Remy Boys I - VK Wakkerzeel: 4-0

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Wijgmaalse Leeuwen verslinden zwarte beest met huid en haar

 

Op de 16de speeldag van de Cara Pils Pro League (aka 1ste klasse van de KBLVB) stond dé derby der derby’s op het programma; de Remy Boys tegen VK Wakkerzeel. De 3de uit de stand tegen de 4de. Wilden de Vaartjongens in de titelrace blijven dan moest er gewonnen worden. Zowaar geen makkelijke klus. Menig duel werd immers uitgevochten tussen deze twee gezworen aartsvijanden, slechts zelden trokken de Leeuwen uit Wijgmaal aan het langste eind. De sterren stonden bovendien ongunstig. Terwijl de Boys op de vorige speeldag een pover 1-1 resultaat boekte tegen Pakenhof, wist VK Wakkerzeel het grote Astra Begijnendijk te verslaan.
Het moest dus anders en beter! De voorzitter trok zowaar voor de eerste keer in zijn prille voorzitterscarrière richting kleedkamer om de spelers de les te spellen. Er moest en zou puntengewin zijn! In ware Bart Verhaeghe-stijl brulde hij: “No more excuses! – No Sweat, No Glory”, waarna hij de kleedkamer uitstoof al foeterend over vertragingen in de bouw van een nieuw Stade Maurice Steurs…Ook de coach voelde de hete adem van het bestuur in zijn nek en wisselde zijn ploeg maar liefst op 4 plaatsen: Robster verving de afwezige Gielen, De wederoptredende PC nam de plaats in van Christof als nummer 6, op de flank verscheen Piet Borgers in de plaats van Sam en last but not least een grote verrassing: Arne Jaspers kwam Thijs VDH vervangen diep in de punt! De nieuwe dokter in de voetbalwetenschappen kon tonen wat hij geleerd had van zijn mede-coaches Van Basten en Van Bommel. Een aangeslagen Thijs nam plaats op de bank. De coach wou duidelijk enkele spelers prikkelen! Benieuwd of dat het gewenste resultaat zou hebben.
Op een zwaar omgeploegd veld en in de gietende regen kwamen volgende elf namen aan de aftrap voor een heroïsch duel: In doel: Jan C.; Verdediging: Lukas, Robbe, Tom VDE, Dormaels; Middenveld: PC, Mich en Swinkels; Aanval: Piet, Arne en Mathias Martens.
De peptalk van coach en bestuur alsook de eeuwige revanchegevoelens van een derby miste hun effect niet bij de Boys. Met een grote drang naar voor begonnen ze aan de wedstrijd. Na 5 minuten wist Jan Swinkels de bal uit een modderpoel te ontfutselen om hem vervolgens enig mooi boven de stand-In van Beire te prikken: 1-0 Voor de Remy Boys! VK Wakkerzeel was duidelijk aangeslagen van deze snelle prik en nog geen 10 minuten later was het de beurt aan Piet Borgers om zijn duivels te ontbinden. Knap voorbereidend werk van onze nieuwe diepe spits Arne werd slim afgerond door Piet, die daarmee het gelijk van de coach bewees! Tevreden blikken op de tribune en op de bank, behalve dan bij Thijs die een nieuwe basisplek steeds verder zag wegdrijven.
VK Wakkerzeel had een serieuze tik van de hamer gekregen, maar was nog niet verslagen. Na een dol openingskwartier kwamen ze steeds meer in de match. Echter, vanachter hield het centrale duo Tom en Robbe met daarvoor een zeer solide PC alles goed gesloten en op de flanken werden potentiële voorzetten vakkundig in de kiem gesmoord. Op slag van rust lukte het VK dan toch om door de defensie te geraken. De knappe plaatsbal werd echter mooi uit de winkelhaak gezweefd door Jan C. De supporters in de business-seats bonkte de ramen quasi aan diggelen. Knappe redding, waardoor de Boys met een 2-0 voorsprong de rust in doken.
Iedereen werd tijdens de pauze nog een met de neus op de feiten gedrukt: Deze match was nog niet gespeeld! Tijdens de rust viel er 1 wissel te noteren: Christophe kwam de opnieuw licht geblesseerde PC vervangen. De Boys kwamen opnieuw scherp uit de kleedkamer en lieten Wakkerzeel weinig meer opties dan te verdedigen. Na 20 minuten was opnieuw Piet die aan de aandacht van de verdediging ontsnapte en een scherpe voorzet afleverde. Goed druk zetten van Swinkels resulteerde in een ongelukkige owngoal van de Wakkerzeelse verdediger. Drieeeee-nul! Het signaal om ook Thijs en Jakke Hendrickx erin te brengen om de moegestreden Arne en Swinkels te vervangen. Voor Wakkerzeel was de maat nu vol en ze begonnen een offensief naar voren. Maar tot 3 keer toe kwam Jan C gepast tussen met enkele knappe saves en dito tussenkomst bij een doorgebroken speler. De buit was nu quasi binnen, maar niet zonder de kers op de taart te zetten. Piet dribbelde zich nogmaals vrij en trapte eerst nog op een verdedigend been, maar in de rebound werd dan toch de verdiende 4-0 eindscore op het bord gezet! U Leest het goed, dames en heren, 4-0!!!! Nog nooit werd het zwarte beest zo hard op de knieën gedwongen! Een euforisch supporterslegioen ging zingend en dansend de nacht in!!

Additional Info

  • Uitslag: 4-0
  • Doelpuntenmakers: Jan S. x 2 en Piet x 2
  • Man van de match: Jan Swinkels
  • Datum: zaterdag, 20 januari 2018
Read 7204 times

Wedstrijdverslagen 1de ploeg

Wedstrijdverslagen 2de ploeg