zondag, 10 februari 2019 15:26

Astra Begijnendijk - Remyboys I: 0-2

Written by 
Rate this item
(0 votes)

 

Dat de boys zouden schitteren heb ik vorige week al voorspeld. ik veronderstel dat ook coach Kris zijn duit in het zakje heeft gedaan om hun duidelijk te maken dat ze stuk voor stuk goeie voetballers zijn maar dat ze daar alleen plezier aan beleven als ze dat collectief tonen op het veld. 

De boodschap - voor zover dat nodig was - is blijkbaar goed en positief overgekomen. 

De match was amper begonnen, ik sloeg de deur van mijn auto dicht, zag Dieter een pas geven aan Thijs, die onhoudbaar naar doel loopt, en bam 0-1! De toon was gezet. Zeker de eerste helft , maar bijna de hele match, vond ik ons echt goed voetballen ondanks de strakke wind die toch ook een grote rol speelde vooral bij hoge en verre ballen. 

Vlak voor rust ontfutselt Thijs de bal van de Astra-keeper, bedient Sam die kalm afwerkt  en gaan we rusten met een 0-2 voorsprong. Klasse!

Vergeet ik nog  de twee 'bijna'goalen te vermelden die Mattias M ei zo na op zijn conto kon schrijven maar die telkens op de doellijn werden gekeerd: bravo Mattias, we hebben genoten van je match!

Die wind is natuurlijk wel vervelend want nu staat Astra misschien wel vlug aan onze goal maar dat werd door onze ervaren verdediging, op een paar zeldzame keren na,  professioneel voorkomen: iedere match dat we kunnen rekenen op Dieter en Tom, versterkt door Matthias D en Lukas, heb ik veel minder hartritmestoornissen. Van een complimentje gesproken, ik verslik me bijna.

Naast die vervelende wind, was er nog een storende factor trouwens zowel volgens vriend als vijand: een ondermaatse scheids! Kan de Bond nu echt geen cursus inrichten ter opfrissing van de basisregels in voetbal zeker voor de talrijke oudere garde?

Waar ik plezier aan beleef is als ik zie dat jullie er 100% voor gaan, daarom neem ik als man van de match Thijs: niet alleen voor zijn goal maar vooral je vindt hem overal , niet te beroerd om mee te verdedigen, ziet het om een beslissende pas te geven. Maar er waren er veel gisteren die titel waard.   

Onze Kris, als besluit, kampt echt met een luxe-probleem: niet alleen krijgen we versterking van een oude leeuw die  al enkele seizoenen bij ons gespeeld heeft (2010 tot 2013?) -welcome back Floris!, maar zie 's wie we allemaal nog op de bank hadden zitten voor de topmatch: Jan Swinkels voorwaar, viking Wout,  krijger Christof en Bram Roosens, alle twee goed ingevallen trouwens! En dan heb ik het nog niet over het thuisfront, Costaricanen inbegrepen, die allemaal een been- sorry, baanbrekende rol nog zullen vervullen  in onze eindspurt.

Nu alleen maar hopen dat de heren niet vergeten dat ze moeten blijven trainen ondanks hun evidente grote kwaliteiten (niet helemaal sarcastisch bedoeld)... no sweat, no glory. De cijfers van de laatste trainingen zijn niet geruststellend, ...evenmin als jullie massale aanwezigheid op den doodle voor ons nieuwjaarsfeest op 23 februari e.k.. 

 

 

  

 

Additional Info

  • Uitslag: 0-2
  • Doelpuntenmakers: Thijs, Sam
  • Datum: zaterdag, 09 februari 2019
Read 3457 times Last modified on dinsdag, 12 februari 2019 14:01
Van Holm Jan

Peter

Komende wedstrijden

There are no events at this time

Volg ons op Facebook

Wedstrijdverslagen 1de ploeg

Wedstrijdverslagen 2de ploeg